ΠΟΛΟ

Στην τελική ευθεία για Βόλο Η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών

στην-τελική-ευθεία-για-βόλο-η-εθνική-ομ-383049

Προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο

Την 4η θέση στο τουρνουά «Πυθία Καπ» που ολοκληρώθηκε στην Ιτέα, κατέλαβε η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βόλο και ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή 16 Αυγούστου με την τελετή έναρξης στις 8 μ.μ. στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚ.

Η ομάδα των Αγγελου Γαρελίδη και Κικής Λιόση ηττήθηκε από την Ιταλία με 13-10 στο δεύτερο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ημέρας, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρωσία, τη δεύτερη η Ιταλία, ενώ τρίτη ήταν η Ολλανδία.

Η Εθνική προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στο δεύτερο κάποια λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στις Ιταλίδες να σκοράρουν πολλά εύκολα γκολ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στα 4 γκολ υπέρ της ομάδας του Τζιάκομο Γκράσι (9-5), στο τέλος του πρώτου μισού.

Η ελληνική ομάδα είχε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (0/12), ενώ το σκηνικό του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό, με τις φιλοξενούμενες να είναι καλύτερες και να κερδίζουν δίκαια.

Καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Νικολέτα Ελευθεριάδου, καλύτερη τερματοφύλακας η Ιταλίδα Φαμπιάνα Σπαράνο, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Ιταλίδα Ντομισίλα Πικότσι, που πέτυχε 11 τέρματα (ισοβάθμησε με τη Νικολέτα Ελευθεριάδου αλλά κατόπιν κληρώσεως, η Ιταλίδα πήρε τη διάκριση).

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 10-13

Oκτάλεπτα: 3-2, 2-7, 1-2, 4-2

Διαιτητές: Γκαμπριέλα Βαρκονυί (Ουγγαρία), Αννα Γκοτσαρένκο (Ουκρανία)

Ντέλεγκειτ: Κλωντ Ντεμέυ

EΛΛΑΔΑ: (Αγγελος Γαρελίδης) Πάτρα Ε., Μαυρωτά 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 5, Πρωτόπαππά, Νιαρχάκου 1, Καλογεράκου 1, Πάτρα Μ., Μιμίδη, Λογοθέτη 1, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ: (Τζιάκομο Γκράσι) Σπαράνο, Τιτσίνο 1, Πικότσι 1, Ραμάλι, Μορβίλο, Γκαλάρντι 4, Καρέγκα 1, Γκραγκνολάτι 2, Μαρλέτα 2, Ιωάννου 2, Ρίσο.

«Ραντεβού στο Βόλο»

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, σημείωσε μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης: «Η ΚΟΕ, επί τη λήξει του 15ου Πυθία Καπ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, την οργανωτική επιτροπή και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου τουρνουά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Αριστείδη Παπαλάιο, πρώην Δήμαρχο Ιτέας και νυν δημοτικό σύμβουλο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Ιτέας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Σοφία Αναγνωστάκου, αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, κ. Γιώργο Αγγελέτο. Αυτή η διοργάνωση είναι θεσμός, γίνεται για 15η φορά, χάρη σε συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων και κάθε χρόνο φιλοξενούνται μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες Νέων Γυναικών. Δίνουμε ραντεβού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου, το διάστημα 17-23 Αυγούστου και ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία, στην πανέμορφη Ιτέα. Τα Πύθια θεωρούνται μια μεγάλη ιστορική διοργάνωση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου