ΕΛΛΑΔΑ

«Χάλκινη» η Εθνική Πόλο Ανδρών στο Παγκόσμιο

χάλκινη-η-εθνική-πόλο-ανδρών-στο-παγ-386071

Αυτή η ομάδα είναι ικανή για όλα! Μετά από ένα ακόμα φοβερό ματς η Ελλάδα επιβλήθηκε 11-9 της Ιταλίας στα πέναλτι, κατέκτησε την τρίτη θέση στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα και εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Δέκα χρόνια μετά την επιτυχία του Μόντρεαλ η Ελλάδα φώναξε ξανά βροντερό παρών στην ελίτ του πόλο, ανεβαίνοντας στο βάθρο, μετά από μια σπουδαία υπέρβαση, κατά την οποία γνώρισε την πρώτη της -και μοναδική- ήττα στα ημιτελικά απ’ την Κροατία.

Με κατάθεση ψυχής οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου διεκδίκησαν μέχρι τέλους το μετάλλιο και το κατάφεραν, έχοντας δυνατή αμυντική λειτουργία, που κράτησε την Ιταλία μακριά απ’ το γκολ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η επιθετική της αδράνεια όμως -και ατυχία σε ορισμένα σημεία- δεν της επέτρεψε να αυξήσει την διαφορά.

Το τρίτο οκτάλεπτο πήρε «φωτιά» με τις δύο ομάδες να σκοράρουν εναλλάξ, όμως την Ελλάδα να κρατάει σταθερά τα ηνία, με τον Βλαχόπουλο να πιάνει σπουδαία απόδοση.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, όμως, ο Φιλιότι ευστόχησε σε πέναλτι για το 7-7 και οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με τον Φουντούλη να χάνει φοβερή ευκαιρία ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, ενώ και οι Ιταλοί είχαν την ευκαιρία τους με δοκάρι του Ντι Φούλιο 10’’ πριν την λήξη.

Τα πέναλτι:

Φιλιόλι 0-1 (7-8)
Αφρουδάκης Χρ. 1-1 (8-8)
Βελόττο δοκάρι
Φουντούλης Ι. 2-1 (9-8)
Λουόγκο 2-2 (9-9)
Μυλωνάκης 3-2 (10-9)
Ντι Φούλβιο αποκρούει ο Φλέγκας
Βλαχόπουλος 4-2 (11-9).

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 11-9 (κ.α. 7-7)

Οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1, πέν. 4-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Μυλωνάκης 2, Φουντούλης 1, Αφρουδάκης 2, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 4.

Ιταλία (Καμπάνια): Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 2, Φοντέλι 1, Λουόγκο 1, Αϊκάρντι 2.

sport-fm.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου