ΠΟΛΟ

Βλάχος: «Πάμε για μετάλλιο»

βλάχος-πάμε-για-μετάλλιο-388900

Την κατάκτηση ενός μεταλλίου έθεσε ως στόχο της Εθνικής Πόλο Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου ο Θοδωρής Βλάχος. Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε λόγο για «δικαίωση της Ελλάδας» και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία, αποκτά μεγαλύτερη υπέρβαση η πορεία της «γαλανόλευκης» στο Καζάν, τόνισε πως στα επόμενα δύο παιχνίδια θα παίξουν για να ευχαριστηθούν τη συμμετοχής σε τέτοιου είδους αγώνες, ενώ μίλησε και για το σημερινό ημιτελικό (8.30 μ.μ., Eurosport).
Αντίπαλος των διεθνών θα είναι η Κροατία, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου που πορεύεται δίχως τον Ράντκο Ρούντιτς. Σημειολογικά οι Κροάτες ήταν οι αντίπαλοί μας στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου στο Μόντρεαλ πριν από δέκα χρόνια. Με μια πιθανή νίκη οι Έλληνες θα γράψουν «χρυσή» ιστορία και θα έρθουν ολοένα και πιο κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Ρίο ντε Τζανέιρο (σ.σ. οι δύο φιναλίστ παίρνουν το εισιτήριο ίσως και οι τρεις, αν η Σερβία βρίσκεται στην πρώτη 3άδα). Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος:

«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη που λένε. Για εμάς αρχίζει ένα νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλό και αυτό θα κάνουμε. Ηρθαμε εδώ στο Καζάν, χωρίς να υποσχεθούμε τίποτα ούτε στους εαυτούς μας. Είπαμε να ευχαριστηθούμε τη διοργάνωση. Είναι δύο παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε έξυπνα και με πάθος για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. Να πάρουμε ένα μετάλλιο».

Για τον ημιτελικό με την Κροατία: «Εχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία, έχουμε δείξει ένα ομοιογενές σύνολο. Υπάρχουν φαβορί στα χαρτιά, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα και εμείς τα έχουμε για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας και μαζί ήρθαν τα αποτελέσματα».
Για την ανατροπή που έκανε η Αυστραλία: «Και βέβαια το φοβήθηκε.

Τέτοιου είδους αγώνες κρίνονται στη λεπτομέρεια. Ήμασταν πολύ καλύτεροι στην άμυνα, δεχθήκαμε πέντε γκολ από μία πολύ επιθετική και γρήγορη ομάδα. Κάναμε κάποια λάθη, αλλιώς δεν θα δεχόμασταν γκολ. Και 38 δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι, χρειάζεσαι ψυχική δύναμη και θέλεις και… καρύδια για να πάρεις μία τέτοια ανατροπή. Αυτοί είναι αθλητές τέτοιας κλάσης και όλοι έδειξαν ότι τα διαθέτουν τα στοιχεία για να κάνουν μία τέτοια ανατροπή. Δύσκολα θα κριθεί μία πρόκριση σε ημιτελικό ή τελικό με μεγάλο σκορ».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα και το αποτέλεσμα που βγαίνει στις μεγάλες διοργανώσεις: «Το μεράκι είναι το στοιχείο που φέρνει τέτοια αποτελέσματα.

Η δουλειά που γίνεται από τους μικρούς μέχρι τους μεγάλους είναι πολύ σκληρή και επίπονη, με όλα τα υπόλοιπα να είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αυτό που συμβαίνει στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, να έχει επιτυχίες σε όλες τις μικρές ηλικίες και οι άντρες να είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων χωρών. Κάποιοι απαξιώνουν τη δουλειά του προέδρου μας και των προπονητών, και με Έλληνες προπονητές που δίνουν και το αίμα τους για να φτάσουν ως εδώ. Αυτή είναι μία δικαίωση για όλους, είναι μία δικαίωση της Ελλάδας.

Είμαστε μία καθαρά ελληνική ομάδα, με τα δικά μας παιδιά και δεν Ελληνοποιούμε αθλητές, όπως κάνουν οι Ιταλοί. Και δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Μπορεί να παρασύρθηκα, αλλά ήθελα να τα πω.
Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, με πρώτο από όλα τις πισίνες που είναι κλειστές ή σε άσχημη κατάσταση. Είμαστε χρόνια πίσω. Προσπαθούμε με μπαλώματα και αλχημείες να κάνουμε τη δουλειά μας. Το πόλο, όπως και τα άλλα αθλήματα, ακολουθεί την οικονομική πορεία της χώρας μας.

Το χειρότερο είναι η απαξίωση των προπονητών, των παραγόντων από φίλους και από Μέσα Ενημέρωσης. Δεν αξίζει κάτι τέτοιο ένα άθλημα που έχει φέρει επιτυχίες στη χώρα σε μικρές και μεγάλες ηλικίες. Καμιά φορά, όταν φέρνεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, υπάρχει και η επόμενη μέρα. Πρέπει να βάζουμε στη ζυγαριά τη δουλειά που κάνουν αυτά τα παιδιά και τις αμοιβές τους».

Για τη διαδικασία των πέναλτι: «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να σουτάρει χωρίς προσποίηση, χρειάζεται τύχη και ικανότητα. Ο τερματοφύλακας έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να πιάσει ένα σουτ. Η επιλογή των παιδιών ήταν προκαθορισμένη, αφού πρέπει να έχεις μεγάλη ψυχραιμία. Από ένα πέναλτι κρίθηκε η επιτυχία της συνολικής προσπάθειας, αφού δεν θα μιλούσαμε τώρα για αυτό που γίνεται εδώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου