ΠΟΛΟ

Φουλ για μετάλλιο οι Ανδρες του Βλάχου

φουλ-για-μετάλλιο-οι-ανδρες-του-βλάχου-390475

Φουλάρει για μετάλλιο η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών που κατέθεσε ψυχή και επιβλήθηκε στα πέναλτι (5-4 με 7-7 τον κανονικό αγώνα) της Αυστραλίας, πανηγυρίζοντας την σπουδαία πρόκριση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Καζάν. Στα ημιτελικά θα βρει αντίπαλο την Κροατία (αύριο, Πέμπτη, 8.30 μ.μ.) με την πρόκριση στο μεγάλο τελικό να μην είναι μακριά.

Η εξέλιξη του ματς ήταν συγκλονιστική για την ομάδα του Βολιώτη ομοσπονδιακού τεχνικού, Θοδωρή Βλάχου. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και με δύο γκολ, στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, όμως με φοβερή κατάθεση ψυχής και ένα εξαιρετικό τέταρτο οκτάλεπτο, έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου κυριάρχησε.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 7-7, με τον Φουντούλη να πετυχαίνει το τέρμα που έστειλε το ματς στα πέναλτι τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την λήξη, ενώ ο Φλέγκας στην πρώτη εκτέλεση των Αυστραλών «καθάρισε» δίνοντας ψυχολογία στο ελληνικό σύνολο για την ψυχοφθόρα διαδικασία.

Σε περίπτωση νίκης στον αυριανό ημιτελικό, μάλιστα, εκτός απ’ την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου θα εξασφαλίσουν και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που παίρνουν οι δύο φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο,τι θα ήταν ένα δυνατό παιχνίδι με πολύ σκληρές άμυνες φάνηκε απ’ την αρχή. Οι δύο ομάδες μπήκαν με πρώτο στόχο να κρατήσουν το μηδέν, αλλά μόνο η ελληνική ομάδα το κατάφερε, αφού ένας κεραυνός του Χρήστου Αφρουδάκη σμπαράλιασε την αυστραλιανή άμυνα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως, η επιθετική αδυναμία που φάνηκε, αλλά και η ατυχία, άρχισε να στοιχίζει στην γαλανόλευκη. Ενα γρήγορο γκολ των Αυστραλών έφερε το ματς στα ίσα (1-1), ενώ τα «καγκουρό» βρήκαν απάντηση και στο νέο προβάδισμα που πήρε η Ελλάδα με το Φουντούλη. Ο Γιούνκερ έδωσε για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ στους Αυστραλούς, που αμύνθηκαν σκληρά.

Το τέρμα του Κολόμβου μείωσε στο γκολ ένα λεπτό μετά την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου και σήμανε την αντεπίθεση της Ελλάδας. Γενηδουνιάς και Γούνας έδωσαν το προβάδισμα στην Εθνική (5-4) και αντέστρεψαν την ψυχολογία ενόψει του τρομερού τέταρτου οκταλέπτου.

Εκεί ξεκίνησε και η καταιγίδα από γκολ, με τους Αυστραλούς να επανακτούν το προβάδισμα δύο φορές (1.52’ και 00.38’ πριν το φινάλε). Η ομάδα του Βλάχου όμως δεν είχε μιλήσει ακόμα. Ο Γεννηδουνιάς αρχικά σκόραρε μετά από ασίστ του Μυλωνάκη και ο Φουντούλης με τρομερό σουτ έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.
Η απόκρουση του Φλέγκα στο πρώτο πέναλτι των Αυστραλών με εκτελεστή τον Γιούνγκερ έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην Ελλάδα, που ήταν εύστοχη σε όλα και πήρε την σπουδαία πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3, 5-4

ΕΛΛΑΔΑ (Θ.Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης , Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Ε.Φάτοβιτς): Στάντον-Φρεντς, Κάμπελ, Φορντ, Κότεριλ, Πάουερ 1, Γκίλχριστ, Ρόουτς 2, Γιάνγκερ 3, Σουίφτ 1, Έμερι, Χόουντεν, Μάρτιν, Ντένερλι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου