ΠΟΛΟ

ΟΕΑ/ΝΑΒ για άνοδο, Νίκη Βόλου για παραμονή

οεα-ναβ-για-άνοδο-νίκη-βόλου-για-παραμο-524294

Για το β’ γύρο του πρωταθλήματος πόλο Β’ Εθνικής, αγωνίστηκαν το περασμένο τριήμερο οι ομάδες πόλο του ΟΕΑ/ΝΑΒ και της Νίκης Βόλου. Από τη μία η ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας στη συνέχεια, ενώ η Νίκη Βόλου τερματίζοντας στην 4η θέση του ομίλου, θα παίξει σε αγώνες playout για την παραμονή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Νίκη Βόλου και ΟΕΑ/ΝΑΒ συμμετείχαν σε διαφορετικούς ομίλους στο β’ γύρο του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, με τη Νίκη να συμμετέχει στο Β’ όμιλο και τους αγώνες να γίνονται στο κολυμβητήριο Χαλανδρίου, όπου αντίπαλοι της ήταν οι Ποσειδών Ιλισίων, Νηρέας Χαλανδρίου, Απόλλων Σμύρνης, ΑΕ Χαϊδαρίου και σημείωσε δύο νίκες και δύο ήττες.

Από την άλλη, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ βρέθηκε στο Β’ όμιλο Θεσσαλονίκης, με τους αγώνες να διεξάγονται στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, όπου αντίπαλοί του ήταν οι ΝΑΟ Ναυσίθοος, ΧΑΝΘ, Αρης Θεσσαλονίκης και ΑΣ Απόλλο. Τα πάντα κρίθηκαν για το βολιώτικο συγκρότημα στον τελευταίο αγώνα με τον Αρη, όπου με νίκη οι Βολιώτες άφησαν εκτός τους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να επιτίθενται στους διαιτητές με ύβρεις και φτυσιές, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη δεκάλεπτη διακοπή, επηρεάζοντας εν μέρει τον ΟΕΑΝΑΒ, την ώρα που βρίσκονταν μπροστά με τρία γκολ.

Για την πρόκριση του ΟΕΑΝΑΒ, ο προπονητής Δημήτρης Κόφφας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, σχολίασε: «Ηταν μία παλικαρίσια πρόκριση, αφού καταφέραμε και κερδίσαμε τον Αρη μέσα στο σπίτι του και περάσαμε στην επόμενη φάση. Είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από τη στιγμή που έπαιξαν και σκόραραν παίκτες από τις Ακαδημίες, όπως οι Σαραγγανίδας και Κούτνας, ενώ επίσης σημαντικές εμπειρίες πήραν και οι Σπυρόπουλος, Πετρόπουλος και Ηλ. Μαλαμούσης. Πλέον πάμε στην τελική φάση και ότι βρέξει ας κατεβάσει».

Στο Β’ όμιλο της Νίκης Βόλου τα αποτελέσματα ήταν

1η αγωνιστική

Ρεπό: Νίκη

2η αγωνιστική

Νίκη Βόλου – Ποσειδών Ιλισίων 7-6

3η αγωνιστική

Νηρέας Χαλανδρίου – Νίκη Βόλου 8-7

4η αγωνιστική

Νίκη Βόλου – Απόλλων Σμύρνης 9-5

5η αγωνιστική

ΑΕ Χαϊδαρίου – Νίκη Βόλου 10-12

Η βαθμολογία:

1.Απόλλων 16

2. Νηρέας Χαλανδρίου 14

3. Ποσειδών Ιλισίων 11

4.Νίκη Βόλου 9

5.ΑΕ Χαϊδαρίου 4

Για την ομάδα της Νίκης Βόλου αγωνίστηκαν οι: Φώτης Σταθόπουλος, Βάιος Καρτσάνας (τερματοφύλακες), Σπύρος Τζαμτζής (αμυντικός), Θανάσης Κόφφας, Χρυσόστομος Δανιήλ, Γιώργος Αλεξανδρής, Παναγιώτης Κουρτίδης, Κώστας Παπαναστασίου, Λευτέρης Παρασκευάς, Λάμπρος Μακρής, Γιάννης Πανόπουλος (περιφερειακοί), Νίκος Αθανασιάδης, Γιάννης Φτούλης (φουνταριστοί), Δημήτρης Μπλάνας (προπονητής).

Με την ομάδα του ΟΕΑ-ΝΑΒ συμμετείχαν οι: Νίκος Ζησόπουλος, Βασίλης Αγγελόπουλος, Γιώργος Ζαχαρής (τερματοφύλακες), Δημήτρης Βαΐτσης, Γιάννης Κούτνας (αμυντικοί), Σπύρος Μαλαμούσης, Λάμπρος Καρύδας, Κώστας Ιωαννίδης, Παναγιώτης Λιβογιάννης, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, Σπύρος Αναστασόπουλος, Τίμος Χατζηγεωργίου (περιφερειακοί), Στέφανος Τάσιος, Σταμούλης Σαραγγανίδας (φουνταριστοί), Νίκος Κωνσταντέλιας (προπονητής).

Στο Β’ όμιλο του ΟΕΑ/ΝΑΒ τα αποτελέσματα ήταν:

1η αγωνιστική

ΟΕΑ/ΝΑΒ – Απόλλο 4-20

2η αγωνιστική

Ναυσίθοος – ΟΕΑ/ΝΑΒ α.α.0-5

3η αγωνιστική

Ρεπό: ΟΕΑ/ΝΑΒ

4η αγωνιστική

ΟΕΑ/ΝΑΒ – ΧΑΝΘ 8-8

5η αγωνιστική

Αρης – ΟΕΑ/ΝΑΒ 9-10

Η βαθμολογία:

1. ΑΣ Απόλλο 24

2. ΧΑΝΘ 15

3. ΟΕΑΝΑΒ 11

4. Αρης Θεσσαλονίκης 9

5. Ναυσίθοος -1

Με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης, οι 3 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο 15) προκρίθηκαν στη Β’ φάση για τους 3 ομίλους ανόδου των 5 ομάδων (10-12 Ιουλίου) και από εκεί οι 2 πρώτες (σύνολο 6) για την τελική φάση (24-26 Ιουλίου). Εκεί, οι 4 πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Α2.

Από την άλλη, οι 2 τελευταίες ομάδες (μετά την Α’ φάση), από κάθε όμιλο (σύνολο 10) συγκροτούν 2 ομίλους των 5 ομάδων στα playout (10 – 12 Ιουλίου). Οι δυο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο 4) υποβιβάζονται στη Γ’ Κατηγορία.

Η κλήρωση της Β’ φάσης και των playout θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου (13.00) στα γραφεία της ΚΟΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου