ΠΟΛΟ

Θρύλος και στο νερό!

θρύλος-και-στο-νερό-549306

Στον τελικό της Euro League του πόλο o Oλυμπιακός

Την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας του γυναικείου πόλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιβλήθηκε 10-8 της Κίνεφ Κίρισι στον ημιτελικό που έγινε στο Παπαστράτειο.

Ενα χρόνο μετά την κατάκτηση του Len Trophy οι «ερυθρόλευκες» βρίσκονται μπροστά σε μια ακόμα τεράστια επιτυχία, αφού θα διεκδικήσουν τον μεγάλο ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους σήμερα στις 20:15 το βράδυ.

Οι «ερυθρόλευκες» με τη συμπαράσταση των οπαδών τους στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά, κατάφεραν να ξεπεράσουν το άγχος του ημιτελικού, να λυγίσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Ρωσίας, και το βράδυ να έχουν την ευκαιρία να στεφθούν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, πρωταθλήτριες Ευρώπης,

Ο αντίπαλός τους θα είναι ή η πρωταθλήτρια Ισπανίας Σαμπαντέλ ή η ουγγρική Ουίπεστ.

Αυτός θα είναι ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός για Ελληνική ομάδα και μετά τις Γλυφάδα (2000, 2003), και Βουλιαγμένη (2009, 2010) ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να γίνει η 3η ελληνική ομάδα που θα ανεβεί στην κορυφή της Ευρώπης.

Κι αν έρθει ο τίτλος της Εuro League, ο Ολυμπιακός μέσα σε διάστημα 12 μηνών θα έχει κατακτήσει και τις δύο ευρωπαϊκές κούπες, καθώς τέτοιες ημέρες πέρυσι, είχε κερδίσει στο Final 4 του len Trophy στη Φλωρεντία, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Η νίκη-πρόκριση για τον Ολυμπιακό φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της Ρομπέρτα Μπιανκόνι. Η 26χρονη Ιταλίδα, που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Ρέκο το 2012, ήρθε στον Πειραιά -μαζί με την Ασημάκη- για να δώσουν περισσότερη ώθηση στην πειραϊκή ομάδα

Και η Ιταλίδα αποτέλεσε το Α και το Ω στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Πετυχαίνοντας έξι γκολ, ήταν αυτή που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό κι αποτελείωσε τη ρωσική ομάδα, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, 10’’ πριν από το τέλος.

Η Μπιανκόνι μόλις την Τετάρτη είχε φορτώσει με επτά γκολ την εστία της Ρωσίας, στη νίκη της Ιταλίας για το World League, δείχνοντας πως είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και συνέχισε σήμερα με άλλα έξι γκολ απέναντι στην Κίνεφ.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 1-2, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελευθερία Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Καλογεράκου, Σάουθερν 1, Μπιανκόνι 6, Νιαρχάκου, Σταματαπούλου.

Κίνεφ Κίρισι (Νάριτσα): Κάρναουκ, Ζουμπκόβα 3, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουρόσκινα, Κρίμερ, Μπάλαϊ, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Χοχριάκοβα 1, Ιβάνοβα 1, Ριζκόβα, Ιούσκοβα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου