ΠΟΛΟ

Στα χαρτιά η Βουλιαγμένη

στα-χαρτιά-η-βουλιαγμένη-553925

Κέρδισε το ΝΟΒΑ, που δεν κατέβηκε στην αναμέτρηση για την Α1 πόλο γυναικών

Η ομάδα του ΝΟΒΑ δεν έφτασε ποτέ στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης για τον αγώνα της, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, με τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο αλυτάρχης Τάσος Πολυζωγόπουλος περίμενε το εύλογο χρονικό διάστημα που ορίζει ο κανονισμός τη Βολιώτικη ομάδα και στη συνέχεια, αφού ανέφερε ότι δεν προσήλθε η φιλοξενούμενη ομάδα, έκλεισε το φύλλο αγώνα (με τις υπογραφές των διαιτητών Θωμά και Δασκαλόπουλου). Ετσι ο ΝΟ Βουλιαγμένης (που εμφανίστηκε κανονικά) παίρνει τη νίκη στα χαρτιά με 5-0, ενώ από την ομάδα του Βόλου (αν και έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην Α1) αφαιρούνται και τρεις βαθμοί, σύμφωνα με την προκήρυξη.

Στο μεταξύ η Γλυφάδα ήταν η κερδισμένη στη 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών. Η αθηναϊκή ομάδα νίκησε το Ρέθυμνο με 8-6 στο Ηράκλειο, στον αγώνα που έκρινε την 4η θέση, καθώς η ομάδα της Κρήτης με νίκη θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε μέρος στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Τέλος, ο Τρίτων Αμαρουσίου για πρώτη φορά στην ιστορία του ήρθε ισόπαλος σε αγώνα της Α1 γυναικών, μετά το εκτός έδρας 9-9 με τον Ηρακλή. Ετσι η ομάδα του Αμαρουσίου έκλεισε την 4η παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία, καταλαμβάνοντας την 6η θέση και την πρώτη ισοπαλία έπειτα από 64 συνολικά ματς, όπου μετρά 26 νίκες 37 ήττες.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 2-5, 3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Ολυμπιακός 38

2. Βουλιαγμένη 38

3.Εθνικός 27

4. Γλυφάδα 21

5. Ρέθυμνο 15

6. Τρίτων Αμαρ. 13

7. ΝΟΒΑ 6

8.Ηρακλής 1

*Από τον Ηρακλή και τον ΝΟΒΑ έχουν αφαιρεθεί από 3β.

Τα ζευγάρια της α’ φάση των ημιτελικών

Πλέον το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τα ημιτελικά των πλέι οφ και τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας.

Ο πρώτος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Γλυφάδα και η 2η Βουλιαγμένη τον 3ο Εθνικό. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη έχουν πλεονέκτημα έδρας, η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις δύο νίκες. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 18/5, ο 2ος στις 20/5 και ο τρίτος, εάν χρειαστεί στις 21/5.

Οι τελικοί για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας, στις τρεις νίκες, θα διεξαχθούν στις 23, 25, 27, 29, 31 Μαΐου Οι αγώνες για την 3η θέση, στις δύο νίκες, έχουν προγραμματιστεί για τις 23, 25, 27 Μαΐου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου