ΠΟΛΟ

Πρώτο ματς στο Βόλο για το ΝΟΒΑ

πρώτο-ματς-στο-βόλο-για-το-νοβα-761192

Στην 3η αγωνιστική της Α1 Γυναικών πόλο θα φιλοξενήσει το Σάββατο τον Εθνικό

Το πρώτο του ματς στο Βόλο θα δώσει το Σαββάτο ο ΝΟΒΑ που στην 3η αγωνιστική της Α1 Γυναικών πόλο θα φιλοξενήσει τον Εθνικό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο ΝΟΒΑ είναι αήττητος και μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τις δύο εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Τρίτωνα στο Μαρούσι και Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ δίνει στην 3η αγωνιστική το πρώτο της παιχνίδι στο Βόλο για την Α1 Κατηγορία.

Το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο κολυμβητήριο Βόλου στο ΕΑΚ, ο ΝΟΒΑ θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Πειραιώς με στόχο την τρίτη νίκη που θα διατηρήσει το βολιώτικο όμιλο στην πρώτη θέση.

Ο ΝΟΒΑ έχει και την πρώτη σκόρερ αφού η Βαγγελίτσα Μπαλωμενάκη έφθασε τα οκτώ γκολ σε δύο αγώνες, στην Α1 κατηγορία των Γυναικών κι οδηγεί την κούρσα. Η έμπειρη περιφερειακή παίκτρια του ΝΟΒΑ (είναι αήττητος και δεν έχει καμία βαθμολογική απώλεια) είναι στην πρώτη θέση με οκτώ τέρματα, με τις Δημητροκάλη (επίσης του ΝΟΒΑ), Μαυρέλου, Ρουμπέση να ακολουθούν με επτά γκολ.

Στο μεταξύ ο προπονητής του ΝΟΒΑ, Γιάννης Δημαρέλος, έβγαλε το παράπονό του μετά την δεύτερη νίκη της νεοφώτιστης βολιώτικης ομάδας επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Με σχόλιό του στο Facebook τα… έχωσε σε όλους αυτούς που ήταν ένα βήμα το περασμένο καλοκαίρι να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή της ομάδας, στην Α1 κατηγορία.

«Το καλοκαίρι η ομάδα γυναικών του ΝΟΒΑ ήταν ένα βήμα πριν την διάλυση!!! Οταν διαμαρτυρήθηκα έντονα για αυτό πολλοί με κατηγόρησαν. Σήμερα η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με δύο νίκες σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις και μάλιστα απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν ίδιο στόχο με εμάς, την παραμονή στην Α1! Σήμερα λοιπόν που όλοι στην πόλη πανηγυρίζουν θα πρέπει να αναλογιστούν πόσο σημαντική απόφαση ήταν αυτή της καθόδου της ομάδας στο πρωτάθλημα, πόσο μεγάλη τιμή είναι για τον σύλλογο να διαθέτει τόσο υψηλού επιπέδου κι ήθους αθλήτριες και πόσο μεγάλη προσπάθεια καταβάλει μια χούφτα ανθρώπων να διατηρήσει κ να γιγαντώσει το τμήμα».

Επίσης επισήμανε ότι «εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αισθανθεί περήφανος κάθε μέλος του Ομίλου, κάθε Βολιώτης φίλαθλος και περιμένουμε η πόλη να μας στηρίξει με κάθε τρόπο ώστε αυτή η ομάδα κόσμημα της τοπικής υδατοσφαίρισης να συνεχίσει να μας δίνει χαρές… Νομίζω το αξίζουμε…».

Ακόμη μια διεθνής η Γιούλη Λαρά, ο ΝΟΒΑ που είναι και «ασημένια» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, και έχει και δύο ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, δύο τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Σουπερ Καπ, ένα Λεν Τρόφι και 7 πρωταθλήματα Ελλάδας με τη Βουλιαγμένη μίλησε στο gazzetta για τους φετινούς στόχους της ομάδας, της ομάδας του Βόλου.

«Για να λέμε και την αλήθεια είναι συγκυριακό το γεγονός ότι είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία, αφού ο Ολυμπιακός έχει έναν αγώνα λιγότερο. Πρώτος στόχος της ομάδας μας είναι η παραμονή. Εξίσου σημαντικό είναι βέβαια εμείς που έχουμε πάει από την Αθήνα να μπορέσουμε να παίξουμε ωραίο πόλο και να προσφέρουμε θέαμα επιπέδου, ώστε να προσελκύσουμε νέα παιδιά. Να συμβάλουμε στο να δημιουργηθεί ένα φυτώριο», δήλωσε η Γιούλη Λαρά, η οποία σχολίασε τη συνολική εικόνα του πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα λόγω μεταγραφών, όμως η Βουλιαγμένη παραμένει πάντα υπολογίσιμη δύναμη. Εχει το αβαντάζ του φυτωρίου, το οποίο μπορεί να χτυπήσει μία δυνατή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Η διάθεση και το πάθος των μικρών να πάνε στην πρώτη ομάδα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες εκπλήξεις. Θυμάμαι στα 16 μου πόσο ήθελα να μπω στην μεγάλη ομάδα, τα μάτια μου ήταν συνεχώς καρφωμένα στην Τέρρυ Ρούπακα, η οποία ήταν πάνω από μένα, ηλικιακά και λόγω εμπειρίας. Η Βουλιαγμένη αποτελεί στολίδι στο ελληνικό πόλο, έχει εξαιρετικούς προπονητές, των οποίων η δουλειά φαίνεται από το γεγονός ότι οι εθνικές ομάδες τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες στελεχώνεται από αθλητές του ΝΟΒ».

* Στο πρώτο ματς του ΝΟΒΑ στο Βόλο το Σάββατο διαιτητές θα είναι οι Σπανούδης-Μονιούδης, γραμματεία η Λέτσιου χρονομέτρες οι Βαρούτσικου και Νάνου κριτές οι Κυράνης και Χατζηγούλας και παρατηρητής ο Ελευθεριάδης.

*Αύριο θα γίνει το εξ αναβολής ματς ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός και το Σάββατο η 3η αγωνιστική

ΝΟΒΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ

ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αλλαγή ημερομηνιών

Μετά την οριστικοποίηση από πλευράς Len ότι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών του 2016 θα διεξαχθούν τους μήνες Φεβρουάριο και Οκτώβριο του 2015, ενώ αρχικά είχε υπολογιστεί και ο μήνας Μάϊος, η ΚΟΕ τροποποίησε το πρόγραμμα των ημερομηνιών στα πλέι οφ Α1 Γυναικών ως εξής:

Α’ Φάση: 6, 9 και 13 Μαΐου

Β’ Φάση: 16, 20, 23, 27 και 30 Μαΐου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου