ΠΟΛΟ

Θέλει συνέχεια ο ΝΟΒΑ

θέλει-συνέχεια-ο-νοβα-766966

Μ. Τσουρή: «Να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Συνέχεια στο καλό ξεκίνημα θέλει και στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 πόλο Γυναικών, αύριο Σάββατο η ομάδα του ΝΟΒΑ που αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Ηρακλή.

Το παιχνίδι θα γίνει στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης με έναρξη στις 16:00 και τα κορίτσια του Γιάννη Δημαρέλου θέλουν να δώσουν συνέχεια στην εξαιρετική τους πρεμιέρα.

Η ομάδα του Βόλου στην παρθενική της παρουσία στην Α1 πέρασε από την έδρα του Τρίτωνα, με τη Χριστίνα Δημητροκάλη να σημειώνει τέσσερα γκολ, ενώ με το σκουφάκι της επέστρεψαν στην Α1 η Τόνια Μωραΐτη, η Μαρία Τσουρή και η Γιούλη Λαρά.

Αναλυτικά στην 2η αγωνιστική (29/11) όλα τα ματς είναι:

Ρέθυμνο – Ολυμπιακός

Ηρακλής – ΝΟΒΑ

Εθνικός – Τρίτων Αμαρουσίου

Γλυφάδα – Βουλιαγμένη

Στο μεταξύ για τα ωραία χρόνια που πέρασε στις πισίνες, τη φετινή της παρουσία στο ΝΟΒΑ και το παρελθόν της σε ΝΟΒ και Ολυμπιακό μίλησε στο NOVAΣΠΟΡ FM 94,6 η διεθνής τερματοφύλακας του ΝΟΒΑ Μαρία Τσουρή.

Εγκατέλειψε το υψηλό επίπεδο στο πόλο, θέτοντας ως προτεραιότητα την οικογένειά της, όμως δεν αποκλείει τις σκέψεις για επιστροφή σ’ αυτό.

Η Μαρία Τσουρή ενισχύει με την εμπειρία της το ΝΟΒΑ στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών και μίλησε για τις σκέψεις που κάνει για επιστροφή στο υψηλό επίπεδο σε ομάδα του εξωτερικού -αφού θεωρεί πως στην Ελλάδα οι θέσεις κάτω απ’ τα δοκάρια είναι καλυμμένες με πολύ αξιόλογες παίκτριες.

Η 28χρονη τερματοφύλακας σχολίασε και το επίπεδο στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Let’s Playball»:

Για την απόφασή της να αποχωρήσει από το υψηλό επίπεδο: «Η ζωή μου έχει πάρει μια άλλη τροπή. Είναι δύσκολο λόγω προγράμματος και υποχρεώσεων να επιστρέψω στην ενεργό δράση σε υψηλό επίπεδο. Είναι δύσκολο εφόσον είμαι μάνα να επιστρέψω κανονικά στις προπονήσεις και να ακολουθήσω ένα αυστηρό πρόγραμμα, που συνεπάγεται κάτι τέτοιο».

Για το ΝΟΒΑ: «Στόχος της ομάδας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Οι προσωπικοί στόχοι όμως, των έμπειρων αθλητριών είναι να βγάλουμε όλα τα ματς αξιοπρεπώς. Ήδη έχει γίνει κάποια συνεννόηση, για παράδειγμα με Βουλιαγμένη και Ολυμπιακό μπορεί να μην παίξουμε. Αυτή ήταν η συμφωνία μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε να μείνει η ομάδα, γιατί είναι ομάδα που έχει δώσει εγγυήσεις, οπότε θέλουμε να τη βοηθήσουμε να μείνει για να υπάρχει μια ακόμα δυνατή οικονομικά ομάδα στο πρωτάθλημα».

Για το ερασιτεχνικό επίπεδο στην κατηγορία: «Δεν υπάρχει μεγάλη οργάνωση. Στη ΝΟΒΑ έχουμε μαζευτεί κάποιες κοπέλες που έχουμε φύγει απ’ την ενεργό δράση, είμαστε φίλες και συνεχίζουμε το πόλο σαν χόμπι. Έχουμε διαφορετικά προγράμματα, συνεχίζουμε τις προπονήσεις ατομικά, σε διαφορετικές ομάδες και συγκεντρωνόμαστε στα ματς».

Για τους υψηλούς στόχους, παρά τις δυσκολίες: «Είμαστε αθλήτριες με ένα μικρόβιο για πρωταθλητισμό. Αυτό δεν φεύγει, είτε κάνεις αθλητισμό, είτε κάτι άλλο. Δεν γίνεται να σταματήσουμε να λειτουργούμε έτσι. Εχουμε μάθει να λειτουργούμε σαν στρατιώτες και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για την επιχειρηματική δραστηριότητα με τη σειρά ρούχων: «Μ’ αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Σταμάτησα την ενασχόληση μου γιατί είναι δύσκολο να μείνεις στο χώρο. Ηταν πολύ μεγάλο μάθημα για εμένα. Συναναστράφηκα με πολύ διαφορετικό κόσμο. Νιώθω ότι με μεγάλωσε πέντε χρόνια αυτή η εμπειρία. Είναι κάτι δύσκολο που δεν πρόλαβα να το αγαπήσω και έτσι το άφησα. Ξεκίνησα ξανά τις σπουδές μου, στο τμήμα ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και θέλω να τις ολοκληρώσω. Ολα είναι θέμα θέλησης. Ο,τι αγαπήσω το κάνω με όλη μου την ψυχή».

Για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών: «Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν έχει ανταγωνιστή. Δεν έχω δει να παίζουν μαζί με τη Βουλιαγμένη, όμως ο Ολυμπιακός έχει πάρει την Ασημάκη κι αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο στην Ελλάδα. Οποιος έχει την Αλεξάνδρα, έχει μεγάλη πιθανότητα να πάρει πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό. Εχει πολλές αξιόλογες παίκτριες και περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα».

Για το τι βλέπει στην τετράδα: Ξεχωρίζουν Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, ενώ για τετράδα Εθνικός και Γλυφάδα. Αν προπονούμασταν κανονικά θα μπορούσαμε κι εμείς να τις κοντράρουμε. Από κει και πέρα τα πράγματα είναι περίεργα. Το επίπεδο έχει πέσει αισθητά. Εχουμε παίξει ένα παιχνίδι με τον Τρίτωνα, όμως είναι σε χαμηλότερο επίπεδο απ’ αυτό που περίμενα. Οι τελευταίες θέσεις στην Α1 θα έπρεπε να είναι σε υψηλότερο επίπεδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου