ΠΟΛΟ

Ετοιμάζεται για την πρεμιέρα

ετοιμάζεται-για-την-πρεμιέρα-12063

Η γυναικεία ομάδα του ΝΟΒΑ θα δώσει το πρώτο ματς στην Α1 πόλο στις 22 Νοεμβρίου

Η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ ετοιμάζεται για την ιστορική της πρεμιέρα καθώς θα δώσει το πρώτο της ματς στην μεγάλη κατηγορία του πόλο στις 22 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η βολιώτικη ομάδα του ΝΟΒΑ στο πρωτάθλημα της Α1 είναι η μοναδική που συμμετέχει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ οι άλλες ομάδες είναι που θα αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα είναι οι εξής: Ολυμπιακός Π., ΝΟ Βουλιαγμένης, Ηρακλής, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Ρεθύμνου, Εθνικός Πειραιά και Τρίτων Αμαρουσίου. Από τις οκτώ ομάδες της κατηγορίας υποβιβάζεται στην Α2 μόνο η τελευταία, αλλά πάντα η υπόθεση παραμονή είναι δύσκολη.

Η ομάδα του ΝΟΒΑ έχει προπονητή για μια ακόμη χρονιά τον Γιάννη Δημαρέλο και το ρόστερ για την σεζόν 2014-15 θα αποτελείται από τις Μαρία Τσουρή, Τόνια Μωραΐτη, Μαρία Μπαλωμενάκη, Γιούλη Λαρά, Ευαγγελία Μπαλωμενάκη, Χριστίνα Δημητροκάλη, Μαρκέλλα Τζημα, Εύη Φωτιάδου, Βίκυ Σούλια, Κλαίρη Μαλλιαρού, Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, Ελβίρα Μπέη, Ράνια Τζιανή, Ελενα Τζοβάρα, Φιλιππία Φράγκου, Εύα Καρπέτα, Τάνια Κωνσταντινίδη και Ευδοκία Παπανικολάου.

Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς όπου το γυναικείο τμήμα Υδατοσφαίρισης του ΝΟΒΑ βρέθηκε στον… αέρα κι αφού χρειάστηκε να λυθούν αμοιβαία παρεξηγήσεις και να επικρατήσει η πιο δίκαιη λύση της συμμετοχής στην Α1 για τον Σύλλογο, η ομάδα δουλεύει για να υλοποιήσει τους στόχους της»,όπως επισήμανε ο προπονητής του ΝΟΒΑ, Γιάννης Δημαρέλος. Και πρόσθεσε: «Η διοίκηση έκανε το χρέος της, μιας κι η πόλη του Βόλου χρειάζεται ομάδα στην πρώτη κατηγορία, οι αθλήτριες έδειξαν πόσο αγαπούν την ομάδα παραμένοντας όσο διάστημα γινόταν όλα τα παραπάνω κι όλοι προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις που έχουμε!

Η ομάδα, μάλιστα, εκτός από όλο το περυσινό ρόστερ έχει ενισχυθεί με την Μωραΐτη από τον Ιωνικό, την Τζήμα από τον ΟΕΑΝΑΒ, την Τάνια Κωνσταντινίδη από το Οξυγόνο και την Εύα Καρπέτα από την ΝΕΛ! Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ το οποίο μπορεί να διακριθεί στην Α1 και να εξασφαλίσει την παραμονή της ομάδας! Αλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας για φέτος και παράλληλα να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι οι πιο άπειρες (και μικρότερες σε ηλικία) αθλήτριες. Είναι μεγάλη τιμή για τον ΝΟΒΑ αθλήτριες που έχουν γράψει τη δικιά τους ιστορία στον χώρο της Υδατοσφαίρισης όπως η Λαρά, οι αδελφές Μπαλωμενάκη, η Τσουρή, η Δημητροκάλη, η Μωραΐτη να επιλέγουν να αγωνίζονται στο σωματείο μας! Αυτό μας δείχνει ότι δουλεύουμε σωστά και τα κορίτσια έχουν εκτιμήσει την προσπάθειά μας και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί σε αυτήν. Παράλληλα οι νεότερες αθλήτριες που μένουν στον Βόλο αλλά και τα νέα κορίτσια που προστέθηκαν στο ρόστερ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα από καθημερινές προπονήσεις, έχουν πολύ μεγάλη βελτίωση κι είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιάσουν πολλές από τις αρετές τους στο νέο πρωτάθλημα. Εγώ κι οι συνεργάτες μου, ο Ζαφείρης Χαλάς, ο Νίκος Μπακαλάκης κι ο Βασίλης Νικολάου δουλεύουμε σκληρά για να καταξιώσουμε τον ΝΟΒΑ στην Α1 κ μακροπρόθεσμα να ονειρευτούμε και μεγαλύτερες διακρίσεις».

Οι αγώνες

Το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών θα αρχίσει τελικά την ερχόμενη Τρίτη 18 Νοεμβρίου με τον αγώνα Ολυμπιακός – Γλυφάδα ενώ ο ΝΟΒΑ θα παίξει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Η ΚΟΕ προχώρησε σε αυτήν την απόφαση καθώς ο Ολυμπιακός, ως κάτοχος του Len Trophy την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου θα αγωνιστεί στη Βαρκελώνη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ, στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Τα τρία υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος θα γίνουν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική αλλά και όλοι οι αγώνες του ΝΟΒΑ στην Α1 γυναικών

1η Αγωνιστική

18/11 (8.15 μμ): Ολυμπιακός – Γλυφάδα

Σάββατο 22 Νοεμβρίου

3μμ: Ρέθυμνο – Ηρακλής

4μμ: Βουλιαγμένη – Εθνικός

4.30 μμ : Τρίτων Αμαρουσίου – ΝΟΒΑ

2η Αγωνιστική/ Σάββατο 29 Νοεμβρίου/ Ποσειδώνειο: (4μ.μ.) Ηρακλής – ΝΟΒΑ

3η Αγωνιστική: Σάββατο 6 Δεκεμβρίου/ Ν. Ιωνία: (5μ.μ.) ΝΟΒΑ – Εθνικός

4η Αγωνιστική: Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου: (4 μ.μ.) Γλυφάδα – ΝΟΒΑ

5η Αγωνιστική/Σάββατο 20 Δεκεμβρίου/Νέα Ιωνία: (2 μ.μ.): ΝΟΒΑ – Ρέθυμνο

6η Αγωνιστική/Σάββατο 10 Ιανουαρίου: (5 μ.μ.): Ολυμπιακός – ΝΟΒΑ

7η Αγωνιστική/Σάββατο 24 Ιανουαρίου/Ν. Ιωνία (6 μ.μ.) ΝΟΒΑ – Βουλιαγμένη

Οι ημερομηνίες των αντίστοιχων αγωνιστικών στο Β’ Γύρο

8η – 14 Φεβρουαρίου (5 μ.μ.) ΝΟΒΑ – Τρίτων

9η – 28 Φεβρουαρίου(5μμ) ΝΟΒΑ – Ηρακλής

10η – 7 Μαρτίου (5μ.μ.) Εθνικός – ΝΟΒΑ

11η – 14 Μαρτίου (5μ.μ.)ΝΟΒΑ – Γλυφάδα

12η – 21 Μαρτίου(3.15 μ.μ.) Ρέθυμνο – ΝΟΒΑ

13η – 28 Μαρτίου(4.30 μ.μ.) ΝΟΒΑ – Ολυμπιακός

14η – 2 Μαΐου (3μ.μ.) Βουλιαγμένη – ΝΟΒΑ

Η Α1 των ανδρών

Στο μεταξύ αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζει η Α1 πόλο των ανδρών.

Το πρόγραμμα στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών:

Σήμερα Σάββατο 15 Νοεμβρίου

16:00 Κολ. Γλυφάδας Γλυφάδα – Βουλιαγμένη

16:00 Κολ. Αμαρουσίου Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Aύριο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου

14:30 Κολ. Γλυφάδας Υδραϊκός – Νηρέας Λαμίας

17:00 Κολ. Ρέστειο Π. Φάληρο – Καλαμάκι

18:00 Κολ. Πειραιά Εθνικός – Πανιώνιος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου