ΠΟΛΟ

Την άνοδο στην Α2 πανηγυρίζουν οι Ανδρες του ΝΟΒΑ

την-άνοδο-στην-α2-πανηγυρίζουν-οι-ανδρε-177372

Κατέκτησαν την 1η θέση του Β’ ομίλου και εξασφάλισαν την άνοδό τους στη δεύτερη μεγαλύτερη εθνική κατηγορία της χώρας. Δεν τα κατάφεραν στον τελικό απέναντι στον Ν.Ο. Ρεθύμνου (9-5) και τερμάτισαν στη 2η θέση.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την ιστορική άνοδο του γυναικείου τμήματος στην Α1, οι Ανδρες του ΝΟΒΑ κατάφεραν να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στην τελική φάση της Β’ Εθνικής, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Περιστερίου και να «ανέβουν» στην Α2! Με αυτό τον τρόπο σφραγίστηκε μια σπουδαία αγωνιστική σεζόν για το σύλλογο, πανηγυρίζοντας δύο ανόδους στην υδατοσφαίριση.

Η ομάδα του Γιάννη Δημαρέλου αγωνίστηκε στον Β’ όμιλο, που θεωρούταν και ο δυσκολότερος, αντιμετωπίζοντας τον Νηρέα Χαλανδρίου, τον Άθω Χαλκιδικής και τον Ν.Ο. Χαλκίδας και παρά την ήττα της στην 1η αγωνιστική από τον Νηρέα με 7-6, με δύο διαδοχικές νίκες επί του Άθω (14-6) και της Χαλκίδας (7-3) κατάκτησε την 1η θέση και την άνοδο στην Α2.

Στα ματς που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια για την πρώτη θέση ο ΝΟΒΑ κέρδισε τον Ιωνικό με 9-8 και κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό, διεκδικώντας μέχρι το τέλος την κούπα του πρωταθλητή. Απέναντι στον πανίσχυρο Ν.Ο. Ρεθύμνου, «λύγισε» και ηττήθηκε με 9-5 και αρκέστηκε στην 2η θέση που μόνο «λίγη» δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς ο μεγάλος στόχος είχε ήδη επιτευχθεί.

Δημαρέλος: Περήφανος που είμαι προπονητής στο σύλλογο

Ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας ο προπονητής, Γιάννης Δημαρέλος, τονίζοντας ότι είναι πολύ περήφανος που αποτελεί κομμάτι του ΝΟΒΑ, σε μία χρονική περίοδο που θεωρείται η πιο επιτυχημένη για το σύλλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Κάναμε μια εκπληκτική προσπάθεια. Τονίζω ότι δεν ήμασταν, σε καμία περίπτωση, φαβορί για αυτήν την άνοδο, όμως τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε με μία ήττα, η οποία μας στοίχισε ψυχολογικά, αλλά με 3 διαδοχικές νίκες στη συνέχεια, κατακτήσαμε την άνοδο και την συμμετοχή μας στον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΝΟΒΑ διανύει την πιο πετυχημένη χρονιά του στην υδατοσφαίριση, κατακτώντας 2 συνεχόμενες ανόδους. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου. Συγχαρητήρια στα παιδιά».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

2ος όμιλος

1ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Νηρέας Χαλανδρίου – ΝΟΒΑ 7-6

Άθως Χαλκιδικής – Ν.Ο. Χαλκίδας 10-10

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Νηρέας Χαλανδρίου – Ν.Ο. Χαλκίδας 6-13

Άθως Χαλκιδικής – ΝΟΒΑ 6-14

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Άθως Χαλκιδικής – Νηρέας Χαλανδρίου 13-9

ΝΟΒΑ – Ν.Ο. Χαλκίδας 7-3

Η βαθμολογία του ομίλου

ΝΟΒΑ 6

ΝΟΧ 4

Αθως Χαλκ. 4

Νηρέας Χαλ. 3

Ημιτελικοί:

ΝΟΒΑ – Ιωνικός 10-9

Ν.Ο. Ρεθύμνου – Ν.Ο. Χαλκίδας 13-9

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Ν.Ο. Χαλκίδας – Ιωνικός

ΤΕΛΙΚΟΣ: ΝΟΒΑ – Ν.Ο. Ρεθύμνου 5-9

Το ρόστερ της ανόδου: Θεοδόσης Βόντζος, Θεόδωρος Μπουντούκος (τερματοφύλακες), Λεωνίδας Μονιούδης, Τάκης Παρασκευόπουλος (αμυντικοί), Ζαφείρης Χαλάς, Γιάννης Αυγουστιανάκης, Τάσος Παπαδέας, Γιώργος Μαυρέλος, Θανάσης Κόφφας, Κωνσταντίνος Νικολάου, Γιάννης Κατσώνης, Γιάννης Μαλλιαρός, Γιώργος Γεωργιάδης, Παντελής Βαλιάντζας, Σταμάτης Χολέβας, Απόστολος Τζιανής, Γιώργος Φυντικίδης, Αριστοτέλης Διαμαντής (περιφερειακοί), Διαμαντής Μονιούδης, Γιάννης Φτούλης (φουνταριστοί).

Ρεπορτάζ: ΚΩΝ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου