ΠΟΛΟ

Ιστορική άνοδος για το ΝΟΒΑ που πανηγυρίζει την είσοδό του στην Α1

ιστορική-άνοδος-για-το-νοβα-που-πανηγυ-189860

Μια σπουδαία επιτυχία, η οποία θα γραφτεί με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του Βολιώτικου αθλητισμού, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος».

Η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ νίκησε την Ν.Ε. Πατρών με 9-8 και κάνοντας το «3 στα 3» στην τελική φάση κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία της Α2 και, ταυτόχρονα, το εισιτήριο για την Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Οπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος του αγώνα, οι αθλήτριες, το τεχνικό τιμ και οι περίπου 50 Βολιώτες φίλοι του πόλο που βρέθηκαν στον αγώνα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, οι οποίοι συνεχίστηκαν και κατά την απονομή. Κορυφαίες για τις νικήτριες, οι Δημητροκάλη (4 γκολ) και Λαρά (2 γκολ), «διασωθείσα» για τις ηττημένες η Σοφία Μανέτα (3 γκολ).

Το «προφίλ» του αγώνα

Παρά το γεγονός ότι ακόμη και με ισοπαλία το πρωτάθλημα – άνοδος «έγερνε» προς το μέρος της Βολιώτικης ομάδας, τα κορίτσια του Γιάννη Δημαρέλου μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Πολύ γρήγορα, λοιπόν, με γκολ της Ε. Μπαλωμενάκη ο ΝΟΒΑ άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει, όμως, η Μπαλατσά με όμορφο σουτ 2 λεπτά πριν τη λήξη της 1ης περιόδου, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του 8λεπτου.

Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε το ίδιο δυνατά για τις 2 ομάδες, με τον ΝΟΒΑ πάντως, να ψάχνει με μεγαλύτερες αξιώσεις το τέρμα που θα του έδινε και πάλι το προβάδισμα. Ετσι, η Λαρά κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε η ίδια εύστοχα, κάνοντας το 2-1. Από εκεί και πέρα, το 8λεπτο πήρε… «φωτιά».

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Πάτρας με μια «μίνι» αντεπίθεση πήρε κεφάλι στο σκορ, με τα τέρματα της Κοντογιαννάτου και της Σ. Μανέτα, αλλά πολύ γρήγορα τα δεδομένα πάλι ανατράπηκαν με την Δημητροκάλη και την Σούλια να διαμορφώνουν το 4-3 για τον ΝΟΒΑ και να δίνουν προβάδισμα στην ομάδα τους ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, η Βολιώτικη ομάδα έδειξε την ανωτερότητά της και τη διαφορά ποιότητας από την αντίπαλό της. Παίζοντας πολύ όμορφο πόλο, αν και ισοφαρίστηκε γρήγορα σε 4-4 με γκολ της Σ. Μανέτα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 2 γκολ για πρώτη φορά στο παιχνίδι με γκολ των Μ. Μπαλωμενάκη και Δημητροκάλη. Κι ακόμη κι αν η Σοφία Μανέτα «πάλευε» να κρατήσει την ομάδα της στο παιχνίδι, σημειώνοντας το 6-5 , η Χριστίνα Δημητροκάλη είχε διαφορετική άποψη. Με ένα πανέμορφο σουτ ακριβώς με την εκπνοή του 8λεπτου, έκανε το 7-5 και έφερε την ομάδα της ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη.

Στην τελευταία και κρισιμότερη περίοδο του παιχνιδιού, τα κορίτσια του Γιάννη Δημαρέλου παρουσιάστηκαν νωθρά. Το γεγονός αυτό, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι αδερφές Μανέτα, Σοφία και Όλγα, οι οποίες με ένα γκολ η καθεμία έφεραν και πάλι το ματς «στα ίσια». Η «διαστημική», όμως, χθες Δημητροκάλη και η «ηγέτης» Λαρά πήραν τη στιγμή που έπρεπε την ομάδα στις πλάτες τους και με 2 γκολ «καθάρισαν» την νίκη και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Η Κοντοπαναγιώτου, για την Ν.Ε. Πατρών, μείωσε σε 9-8, ένα τέρμα που δεν ήταν αρκετό να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Η κόρνα της λήξης ακούστηκε και η άνοδος του ΝΟΒΑ στη μεγάλη κατηγορία ήταν πλέον γεγονός!

«Ευχαριστώ όσους μας βοήθησαν»

Ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη για την μεγάλη επιτυχία του συλλόγου εμφανίστηκε με δηλώσεις της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η αρχηγός της ομάδας, Εύη Φωτιάδου, εκφράζοντας την ανάγκη της να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν να γίνει το «όνειρο» της Α1 πραγματικότητα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις της: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτήν την μεγάλη επιτυχία. Από τη μεριά μου, ως αρχηγός, θα ήθελα να ευχαριστήσω ,αρχικά, τα κορίτσια που δεν είναι από τον Βόλο, που είναι πιο έμπειρα από εμάς και μας βοήθησαν να γίνουμε κι εμείς καλύτερες. Αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες. Μία από αυτές ήταν και ο τραυματισμός της Φίλης (σ.σ. Φιλιππία Φράγκου) στο χέρι, αλλά ευτυχώς η Βίκυ Σούλια δέχτηκε να αγωνιστεί, παρά και τον δικό της μικροτραυματισμό, και την ευχαριστούμε θερμά. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ομάδα. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ο προπονητής μας, Γιάννης Δημαρέλος, τον οποίο, επίσης, ευχαριστούμε, γιατί χωρίς αυτόν δε θα πετυχαίναμε τίποτα. Θα ήθελα να παραμείνω και του χρόνου, αλλά αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα. Ελπίζω να τα καταφέρω».

Σούλια: «Κλειδί η άμυνα»

Ηταν τραυματίας. Ομως «έσφιξε τα δόντια» κι ήταν παρούσα στο σημαντικότερο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής σεζόν, όντας θετικότατη και συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε να πετύχει η ομάδα της τον στόχο της ανόδου. Μια από τις παλιότερες μονάδες στον ΝΟΒΑ , η Βίκυ Σούλια, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον χθεσινό αγώνα, την προσπάθεια της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και, σαφώς, για το μέλλον της ίδιας σε σχέση με την ομάδα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις της: «Κατά τη γνώμη μου, “κλειδί” για την όλη προσπάθεια της ομάδας μέχρι την άνοδο ήταν η άμυνά μας. Στην επίθεση δεν υστερήσαμε, αλλά όντας καινούρια ομάδα δεν είχαμε αρκετό χρόνο να “δέσουμε” και να βγάλει η ομάδα όλο το ταλέντο της. Ατομικά πήγαμε πάρα πολύ καλά. Προσωπικά, δεν είχα πρόβλημα να αγωνιστώ σήμερα και σε αυτό βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτριες και ο προπονητής μου. Οπως γνωρίζετε δεν έχω αγωνιστεί σε καμία άλλη ομάδα στη Μαγνησία, οπότε θα ήθελα πολύ να συνεχίσω και τη νέα σεζόν στον ΝΟΒΑ στη νέα προσπάθεια που θα κάνει στην Α1. Ωστόσο, οι γενικότερες συνθήκες είναι αυτές που θα καθορίσουν αν θα παραμείνω».

Το ρόστερ της ανόδου

Μαρία Τσουρή, Μαρία Μπαλωμενάκη, Εύη Φωτιάδου, Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, Ευαγγελία Μπαλωμενάκη, Ευδοκία Παπανικολάου, Φιλιππία Φράγκου, Κλαίρη Μαλλιαρού, Χριστίνα Δημητροκάλη, Ράνια Τζιανή, Γιούλη Λαρά και Ελβίρα Μπέη.

ΚΩΝ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου