ΠΟΛΟ

Συγχαρητήρια …στο Βολιώτη «οδηγό»

συγχαρητήρια-στο-βολιώτη-οδηγό-192295

Για μας τους ρέκτες του αθλήματος, εννοούμε το άθλημα της υδατοσφαίρισης, άθλημα που στις περασμένες δεκαετίες η ομάδα πόλο του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναύτες έπαιζε πρωταρχικό ρόλο στην Α2 και μάλιστα το 2005 ανέβηκε για μία χρονιά στην Α1 κατηγορία μετά από δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια.

Ένα διάστημα διακρίθηκε και ο νέος Ναυτικός Όμιλος ο Ο.Υ.Κ. Βόλου γιατί πήρε τους νεώτερους χαρισματικούς πολίστες από τον ΝΟΒΑ. Αλλά δυστυχώς ούτε ο Ο.Υ.Κ. διακρίνεται στην Α2.

Γενικά η ελληνική υδατοσφαίριση, εκτός από τις νεώτερες κατηγορίες στα παγκόσμια πρωταθλήματα όπου είχαμε την τύχη να διεξαχθούν στο Βόλο και να απολαύσουμε από κοντά τα ελληνικά νιάτα να διακρίνονται σ’ αυτό το άθλημα. Μπορεί το ποδόσφαιρο να έχει τους περισσότερους οπαδούς παγκοσμίως το πόλο όμως, είπαμε και το υποστηρίζουμε, έχει φανατικούς οπαδούς που δεν χάνουν αγώνα είτε παίζουν με ξένες ομάδες είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γράψαμε όλα τα παραπάνω γιατί την περασμένη Τρίτη παρακολουθήσαμε με κομμένη ανάσα τον αγώνα του Ολυμπιακού Πειραιώς με την Μπαρτσελονέτα, έχω την εντύπωση, το γράφω με κάθε επιφύλαξη, ότι ήταν αήττητη μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό όπου ηττήθηκε.

Θέλουμε και δημόσια να συγχαρούμε από καρδιάς τον προπονητή της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, τον Βολιώτη Θοδωρή Βλάχο, που είναι γέννημα θρέμμα του ΝΟΒ/ΑΡΓ, ο οποίος είχε φοβερή θέληση και επιμονή και όταν φεύγοντας από το Βόλο για σπουδές μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό και διακρίθηκε η ανδρεία του ως πολίστας ήταν άριστη παρόλο που για αδιευκρίνιστους λόγους ποτέ δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα. Πρωταγωνιστούσε όμως ως παίκτης του Ολυμπιακού. Προχθές μοιραστήκαμε, έστω και μακριά, την χαρά για τη νίκη της ομάδας του, και του ευχόμαστε να έχει την καλλίτερη συνέχεια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εκείνο όμως που διαπιστώσαμε είναι το πάθος των πολιστών που κατάφεραν να λυγίσουν μία παγκόσμια δύναμη του πόλο γιατί το πάθος του τερματοφύλακα, Δεληγιάννη, καθώς και των Μουρίκη, Δεληκάρα, Ντότσκα και γενικά όλων των παικτών οδήγησαν την ομάδα στη νίκη. Γιατί εμείς που χρόνια τώρα παρακολουθούμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό τους αγώνες πόλο ξέρουμε να εκτιμούμε το πάθος για το άθλημα γιατί μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό πόλο είναι ημιεπαγγελματικό, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ελληνες πολίστες παίζουν με πάθος μέσα στις πισίνες. Χωρίς παχυλούς μισθούς. Και πάλι συγχαρητήρια στους πολίστες και τον Θοδωρή Βλάχο, τον τιμονιέρη της ομάδας.

Μαίρη Παπαδημητρίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου