ΠΟΛΟ

Στα πλέι οφ ο ΟΥΚ, στα πλέι άουτ η Νίκη Bόλου

στα-πλέι-οφ-ο-ουκ-στα-πλέι-άουτ-η-νίκη-bόλ-351314

Μετά την ολοκλήρωση και του β΄ γύρου στην Α2 πόλο

Στην επόμενη φάση που είναι τα πλέι οφ για άνοδο προκρίθηκε ο Ο.Υ.Κ. Βόλου μαζί με τη Ν.Ε. Λαμίας, καθώς ολοκληρώθηκε ο β’ γύρος του πρωταθλήματος της Α2 πόλο, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας.

Με τη λήξη του β΄ γύρου η Νίκη Βόλου έμεινε εκτός, συγκεντρώνοντας ένα βαθμό λιγότερο και θα διεκδικήσει την παραμονή της στην Α2 εθνική κατηγορία μέσω των πλέι άουτ.

Το ίδιο θα κάνουν και οι Ηρακλής και Πανσερραϊκός, που μετείχαν επίσης στον όμιλο.

Ετσι μετά και το β’ γύρο οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 6 ομάδες) σχηματίζουν τον Ομιλο Ανόδου (θέσεις 1-6), οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν 27-29 Ιουνίου (Α’ Γύρος) και 18-20 Ιουλίου (Β’ Γύρος). Πρέπει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία της Α’ Φάσης δεν μεταφέρεται.

Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 9 ομάδες) σχηματίζουν τον Ομιλο Καθόδου (θέσεις 7-15), οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν τις ίδιες ημερομηνίες (27-29/6 και 18-20/7).

Για τον Ομιλο Ανόδου εκτός του ΟΥΚ Βόλου και της Λαμίας έχουν περάσει: Υδραϊκός, ΝΟ Πατρών (2ος Ομιλος), ΝΟ Καλαμακίου, ΝΟ Χανίων (3ος Ομιλος), ενώ στον Ομιλο Καθόδου συνεχίζουν εκτός της Νίκης του Πανσερραϊκού και του Ηρακλή οι: Ηλυσιακός, Ποσειδών Ιλισίων, ΝΕ Πατρών (2ος Ομιλος), Γ.Σ. Ηλιούπολης, Νηρέας Γέρακα, ΟΦΗ (3ος Ομιλος).

Η κλήρωση της Β’ Φάσης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου (13.30) στα γραφεία της ΚΟΕ.

Στην Α1 Εθνική κατηγορία ανεβαίνουν οι 2 πρώτες ομάδες του Ομίλου Ανόδου, ενώ στη Β’ Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες ομάδες του Ομίλου Καθόδου.

Οι αγώνες του δευτέρου γύρου της Α’ Φάσης στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας είχαν αρκετό ενδιαφέρον ως το τέλος με τον ΟΥΚ να παίρνει την πρόκριση και τη Νίκη να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Στο μεταξύ τους ντέρμπι που έγινε το πρωί της Κυριακής η Νίκη Βόλου έφτασε σε μια σπουδαία επιτυχία επικρατώντας του ΟΥΚ Βόλου με 11-10 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Ο ΟΥΚ Βόλου πήρε σημαντικό προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-1 αλλά στη συνέχεια η Νίκη Βόλου ανέβασε στροφές και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 6-5.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην επανάληψη με δυνατές μονομαχίες μέχρι το τέλος. Ο αγώνας κρίθηκε 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και ενώ η Νίκη ήταν μπροστά με 10-9, οι διαιτητές απέβαλλαν έναν παίκτη από κάθε ομάδα καθώς ήρθαν στα χέρια εντός πισίνας. Εκτελέστηκαν δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, τα οποία ήταν εύστοχα και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 11-10 με μεγάλη νικήτρια τη Νίκη Βόλου. Τα οκτάλεπτα ΟΥΚ- Νίκη: 4-1, 1-5, 3-1, 2-4.

Ο.Υ.Κ. Βόλου (Ζ. Μαρινάγης): Λαγωνικάκης, Τσιανάκας, Κοράκης, Γραμμένος, Κολημήτρας, Χρ. Μαρινάγης, Δημητρίου, Φράγκος, Τέττερης, Γιαβαρίδης, Γ. Μαρινάγης, Μαρασλής, Πάκος, Χαμίτης, Κουλουκτσής, Καραΐσκος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπλάνας-Ηρειώτης): Μητρούσης, Δανιήλ, Λέτσιος, Δελακάς, Μαυρατζώτου, Αθανασιάδης, Μπλάνας, Ευαγγελινός, Αποσκίτης, Μάκος, Κουρτίδης, Καρκαλιάνης, Μπατζιάκας, Κακάσης.

Με αυτή τη νίκη της Νίκης Βόλου οι ελπίδες της αναπτερώθηκαν, ωστόσο παρά τη νίκη και επί του Ηρακλή η ισοπαλία της Λαμίας με τον ΟΥΚ, την έφερε στα πλέι άουτ, όπου οι κυανόλευκοι θα παίξουν για την παραμονή τους. Αντίθετα ο ΟΥΚ θα μετέχει στον όμιλο ανόδου, διεκδικώντας την έκπληξη.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του β΄ γύρου στη Νέα Ιωνία:

1η αγωνιστική

ΓΣ Ηρακλής – ΝΕ Λαμίας 12-10

ΟΥΚ Βόλου – Πανσερραϊκός 14-10

Ρεπό: ΓΣ Νίκη Βόλου

2η αγωνιστική

Πανσερραϊκός – ΓΣ Ηρακλής 12-15

ΝΕ Λαμίας – ΓΣ Νίκη Βόλου 5-4

Ρεπό: ΟΥΚ Βόλου

3η αγωνιστική

ΓΣ Ηρακλής – ΟΥΚ Βόλου 5-11

ΓΣ Νίκη Βόλου – Πανσερραϊκός 13-8

Ρεπό: ΝΕ Λαμίας

4η αγωνιστική

ΟΥΚ Βόλου – ΓΣ Νίκη Βόλου 10-11

Πανσερραϊκός – ΝΕ Λαμίας 6-15

Ρεπό: ΓΣ Ηρακλής

5η αγωνιστική

ΓΣ Νίκη Βόλου – ΓΣ Ηρακλής 10-7

ΝΕ Λαμίας – ΟΥΚ Βόλου 8-8

Ρεπό: Πανσερραϊκός

Η βαθμολογία

1. Ν.Ε. Λαμίας 70-55 16

2. Ο.Υ.Κ.ΒΟΛΟΥ 83-64 16

3. Νίκη Βόλου 74-59 15

4. Ηρακλής 72-71 12

5. Πανσερραϊκός 58-108 0

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου