ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Άντι Κάουφμαν σκηνοθέτησε τον θάνατό του, ισχυρίζεται ο αδελφός του

ο-άντι-κάουφμαν-σκηνοθέτησε-τον-θάνατ-584826

Ο κωμικός Άντι Κάουφμαν σκηνοθέτησε τον θάνατό του το 1984, ισχυρίστηκε ο αδελφός του, Μάικλ Κάουφμαν, λέγοντας ότι ο Άντι -τον οποίο ερμήνευσε ο Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία Man on the Moon- είναι ακόμα ζωντανός.

Ο εκκεντρικός κωμικός, γνωστός από τον ρόλο του Λάτκα Γκράβας στην τηλεοπτική σειρά Taxi, ενέπνευσε το τραγούδι των REM «Man on the Moon». Πέθανε -επισήμως- από καρκίνο του πνεύμονα το 1984.

Ωστόσο, ο αδελφός του εμφανίστηκε σε βραβεία προς τιμήν του Άντι Κάουφμαν και υποστήριξε πως το 1999 έλαβε ένα γράμμα από τον αδελφό του, που του επιβεβαίωνε ότι ζει.

Στη συνέχεια, ο Μάικλ Κάουφμαν παρουσίασε μία γυναίκα, λέγοντας ότι πρόκειται για την 24 ετών κόρη του αδελφού του. Η ηλικία της οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κοπέλα γεννήθηκε πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Άντι Κάουφμαν.

«Ήθελε απλά να είναι ένας μπαμπάς που μένει στο σπίτι και γι’ αυτό ήθελε να εγκαταλείψει τη σόουμπιζ» δήλωσε η κοπέλα.

«Είναι σπουδαίος μπαμπάς και μας μεγάλωσε. Η μητέρα μας έχει την επιχείρησή της. Εκείνος την βοηθά σε διάφορα, με τα έγγραφα και τέτοια, ώστε να μπορεί να δουλεύει από το σπίτι και να μη χρειάζεται να κρύβεται όταν βγαίνει έξω ή να μεταμφιέζεται» είπε.

«Μας μαγειρεύει και φροντίζει το σπίτι» πρόσθεσε η κοπέλα.

Ο Μάικλ περιέγραψε πώς, πριν από πολλά χρόνια, ανακάλυψε μια έκθεση του Άντι Κάουφμαν, με λεπτομέρειες για το πώς να σκηνοθετήσει τον θάνατό του. Η έκθεση συνοδευόταν από ένα σημείωμα, το οποίο ανέφερε ότι ο Άντι θα εμφανιζόταν ξανά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1999, σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο.

Αν και δεν τήρησε το ραντεβού του, ο Μάικλ παρέλαβε μια επιστολή που ανέφερε ότι ο αδελφός του είχε αποφασίσει να κρυφτεί, προκειμένου να ζήσει μια φυσιολογική ζωή και ότι είχε μια σύζυγο και μία κόρη.

Ο Άντι Κάουφμαν υπήρξε ένας ιδιοφυής και εκκεντρικός κωμικός, του οποίου οι φάρσες διασκέδαζαν, αλλά και εκνεύριζαν το κοινό του.

Είχε φτιάξει έναν τραγουδιστή-alter ego, τον Τόνι Κλίφτον, ο οποίος μύριζε χαλασμένο τυρί και έβριζε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Εδώ και πολλά χρόνια οι θαυμαστές του υποστήριζαν ότι ο θάνατος του Άντι Κάουφμαν ήταν φάρσα.

Ωστόσο, το κοινό στα βραβεία δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει την ανακοίνωση του αδελφού του: άλλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για φάρσα και άλλοι ότι είναι η πραγματικότητα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου