ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φορέας πολιτισμού στη Μητρόπολη

φορέας-πολιτισμού-στη-μητρόπολη-594576

Στη δημιουργία φορέα πολιτισμού προχωράει άμεσα η Μητρόπολη Δημητριάδος, με στόχο τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται δωρεάν παραστάσεις Ελληνικού Θεάτρου Σκιών κάθε Κυριακή στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως. Με αφορμή τη συνεργασία της Μητροπόλεως και του Θεάτρου Σκιών του πολυπράγμονος Δήμου Βουγιούκα, οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας, παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία φορέα που θα ασχοληθεί με τον πολιτισμό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν αρκεί μόνο να φροντίζουμε τους ανθρώπους για το φαγητό τους, για τις οικονομικές τους ανάγκες. Πρέπει να φροντίζουμε κυρίως τα παιδιά μας. Αυτό που έχει αξία και σημασία, προσέθεσε, είναι ότι θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας να γελάνε και οι οικογένειες να έρχονται χωρίς κόστος να παρακολουθήσουν ένα όμορφο πρόγραμμα που θα ψυχαγωγήσει αλλά και θα διδάξει».

Ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ιδιαιτέρως τη συνδρομή του Δήμου Βουγιούκα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «προσφέρεται συμπολίτης μας καραγκιοζοπαίχτης, ο οποίος έχει και την εμπειρία και το ταλέντο και βεβαίως θα είναι μια δωρεάν προσφορά για γονείς και παιδιά». Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος προσέθεσε ότι: «ο πολιτισμός μπορεί να είναι μια απάντηση στην κρίση και θα προσπαθήσουμε και από την πλευρά της τοπικής εκκλησίας να δραστηριοποιήσουμε ανθρώπους που μπορούν πολλά να προσφέρουν και σε αυτό τον τομέα και έτσι σύντομα να έχουμε ένα φορέα που θα δημιουργεί πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμος Βουγιούκας, ανέφερε από την πλευρά του ότι θα παρουσιάζονται διαφορετικές παραστάσεις κάθε Κυριακή, που θα περιλαμβάνουν

κωμωδίες, διδακτικά έργα, μυθολογία και επετειακά ή ηρωικά έργα. «Το ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη αριθμεί πάνω από χίλια έργα παραδοσιακά και αποτελεί μια μεγάλη παρακαταθήκη για την πατρίδα μας και έχουμε χρέος και εμείς σε αυτούς τους καιρούς να πούμε σαν νέοι καλλιτέχνες και από τη μεριά μου σαν μουσικός που είμαι, αλλά και με την ιδιότητα του καραγκιοζοπαίχτη να τη διατηρήσω αυτή την παράδοση και να τη συνεχίσουμε και να την εξελίξουμε όπως αρμόζει» επεσήμανε ο ίδιος.

Οι παραστάσεις ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα και είναι δωρεάν για όλους. Προαιρετικά αντί εισιτηρίου, όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα συγκεντρώνονται στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, προκειμένου να ενισχυθούν τα Σπίτια Γαλήνης της Μητροπόλεως.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου