ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αξιόλογες δράσεις πολιτισμού

αξιόλογες-δράσεις-πολιτισμού-622085

Αξιόλογες δραστηριότητες αναπτύσσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς, που ιδρύθηκε το 1977 και δραστηριοποιείται επί 36 χρόνια με μεγάλη πολιτιστική, κοινωνική και αθλητική παρουσία και προσφορά. Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες όλων των προηγούμενων Δ.Σ και με συμμετοχή των Κερασιωτών, έφεραν εις πέρας σημαντικά έργα. Για παράδειγμα έγινε ο δρόμος προς Άνω Κερασιά, αναστηλώθηκε η εκκλησία των Αγ. Αποστόλων, αναστηλώθηκαν τα ξωκλήσια της Αγ. Παρασκευής, του Προφήτη Ηλία του Αγ. Αθανασίου, της Παναγίας, ανακατασκευάστηκε η πλατεία Άνω Κερασιάς.

Επίσης, διοργάνωσε πεζοπορίες, εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, παράσταση καραγκιόζη,φεστιβάλ χορευτικών τμημάτων, αποκριάτικες εκδηλώσεις, ετήσιο χορό, Αντάμωμα Κερασιωτών, Αναπαράσταση Κερασιώτικου γάμου, Πανθεσσαλική Συνάντηση χορευτικών στην Αθήνα, αγώνες δρόμου, ημιμαραθώνιο, βραδιά Πανσελήνου, Αστροβραδιά, διαγωνισμό εδεσμάτων, ομιλίες για θέματα υγείας, Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας κ.α.

Σε συνεργασία με τα σχολεία της Μαγνησίας, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Ενημέρωσης Β. Πηλίου και το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας του Β. Πηλίου, με υπεύθυνο Επιστημονικό συνεργάτη τον κ. Οικονομίδη Δημήτρη και μέχρι σήμερα ταυτοποιήθηκαν 44 είδη άγριας ορχιδέας. Αντιπρόσωποι οκτώ Ευρωπαϊκών χωρών επισκέφτηκαν, εξάλλου, το Κέντρο Ενημέρωσης και το Κέντρο Προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας συμμετείχαν στο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας SIGMA FOR Water με θέμα την βιώσιμη ολοκληρωμένη προσέγγιση για την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, το Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον Ε.Ο.Σ. Βόλου, το Γεωπονικό Σύλλογο τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, την Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος, και το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Κερασιάς, με την αρωγή του Φίλιππου Κακλή.

Στις μελλοντικές σκέψεις των υπευθύνων του Συλλόγου, είναι η δημιουργία βιβλιοθήκης που θα φιλοξενήσει τα βιβλία του συντοπίτη και αείμνηστου συγγραφέα Ηλία Λεφούση για τη μνήμη του οποίου έχει πραγματοποιηθεί εκδήλωση. Επίσης, στους άμεσους στόχους είναι να ανακηρυχθεί η Άνω Κερασιά σε ιστορικό τόπο και να γίνει οικισμός, να ηλεκτροφωτιστεί και να αποπερατωθεί ο δρόμος για το Βένετο που είναι πολύ κοντά.

Επίσης να καθαριστούν και να σηματοδοτηθούν τα μονοπάτια που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή μια και σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία σε αυτά, η περιοχή πρέπει να βγει από την αφάνεια και να γίνει πόλος έλξης ενώ σε συνδυασμό με την Λίμνη Κάρλα μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει τουριστικός προορισμός για όλους.

Στην διάρκεια της νέας χρονιάς προγραμματίζονται εκδρομές, πεζοπορίες, κοπή πίτας, Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, ο 16ος Ημιμαραθώνιος Ριζομύλου -Κερασιάς, ο 13ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Άνω Κερασιάς, ο ετήσιος χορός, το 4ο Αντάμωμα Κερασιωτών, η 14η Βραδιά Πανσελήνου, η συνάντηση χορευτικών τμημάτων και διαγωνισμός φωτογραφίας.

Για το καλό των συνανθρώπων μας, πρόκειται να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος για τις ανάγκες των κατοίκων και σε όσους το έχουν ανάγκη. Τέλος, για την ακόμα καλύτερη προβολή του χωριού μας, έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα που προβάλει τις εκδηλώσεις του. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προβολή, την ανάπτυξη, το συμφέρον και την πρόοδο του χωριού και των κατοίκων.

ΚΩΝ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου