ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

στην-τελική-ευθεία-μπαίνει-το-αρχαιολ-632047

Με προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συντάσσει το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο.

Με την περάτωση του έργου, ο ιδιώτης και ο επενδυτής θα γνωρίζει πού και τι μπορεί να κτίσει, αλλά και πού δεν επιτρέπεται, αφού περί το 10% της ελληνικής επικράτειας αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Το έργο του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, σύμφωνα με όσα είπε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην ημερίδα με θέμα «Ψηφιακές Υπηρεσίες για τη Δημόσια Περιουσία και τα Εθνικά Κληροδοτήματα», κλήθηκε «να αποτυπώσει με συστηματικό, επιστημονικό και ολοκληρωμένο τρόπο αναλυτικά στοιχεία ιδιοκτησιακής και διαχειριστικής τεκμηρίωσης για: περισσότερα από 7.500 δημόσια ακίνητα.

Περισσότερους από 4.000 κηρυγμένους χερσαίους αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους με τις ζώνες προστασίας τους, που καλύπτουν έκταση 8-10% της ελληνικής επικράτειας. Περισσότερους από 100 κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους. Περισσότερα από 12.000 αρχαία ακίνητα μνημεία μέχρι το 1830. Περισσότερα από 8.000 νεότερα του 1830 ακίνητα μνημεία. Πάνω από 1.000 θέσεις κατάχωσης αρχαίων μνημείων».

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου