ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία νέα ζωή θέλει ο συγγραφέας του «Γόμορρα» Ρομπέρτο Σαβιάνο

μία-νέα-ζωή-θέλει-ο-συγγραφέας-του-γόμ-639567

Να αισθανθεί ελεύθερος και να μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, μακριά από τις απειλές της μαφίας θέλει ο ιταλός πολυβραβευμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Ο Σαβιάνο, ο οποίος στο βιβλίο του Γόμορρα, μεταφρασμένο σε δεκάδες χώρες, παρουσίασε τις κρυφές πτυχές της Καμόρα —της μαφίας της Νάπολης— τόνισε ότι «θεωρεί πως η ζωή του θα μπορεί να είναι πραγματικά ελεύθερη μόνον στο εξωτερικό, σε κάποια χώρα που θα του δώσει μια νέα ταυτότητα, νέα προσωπικά στοιχεία και θα του επιτρέψει να ξεκινήσει μια νέα ζωή από το μηδέν».

Παίρνοντας τον λόγο σε δίκη κατά της Καμόρα, στην Νάπολη, ο 34χρονος Ιταλός συγγραφέας πρόσθεσε ότι «οι επαφές με τους συγγενείς του είναι πλέον ιδιαίτερα πολύπλοκες και η βαθμιαία αύξηση της ένοπλης προστατευτικής συνοδείας των καραμπινιέρων, δυσκολεύει όλο και περισσότερο την καθημερινότητά του».

Ο Σαβιάνο είπε επίσης ότι «δεν ξέρει πια τι θα πει πάω μια βόλτα, δεν μπορεί να μπει σε ένα τραίνο, στο μετρό ή σε ένα εστιατόριο, χωρίς να το έχει συνεννοηθεί εκ των προτέρων με τους καραμπινιέρους που προστατεύουν την σωματική ακεραιότητά του».
Σχολιαστές διερωτώνται αν οι δηλώσεις αυτές αποτελούν το «αντίο» του Σαβιάνο στην χώρα του. Μετά από επτά χρόνια απουσίας πραγματοποίησε πρόσφατα μια σύντομη επίσκεψη στην Νάπολη, την γενέτειρα πόλη του.

Μέσω Διαδικτύου, χιλιάδες Ιταλοί ζητούν από τον συγγραφέα να μην φύγει από την χώρα του και να συνεχίζει να «αφυπνίζει συνειδήσεις» και να καταγγέλλει τις τόσες παράνομες δράσεις του οργανωμένου μαφιόζικου εγκλήματος.

Ο ίδιος, φαίνεται, πως βαρέθηκε να ζει εγκλωβισμένος στην ηρωική του στάση..

newpost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου