ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραμύθι για μεγάλους

παραμύθι-για-μεγάλους-640553

Το παραμύθι «Ακου να δεις» που έγραψε η πολυτάλαντη συμπολίτισσα Μάρω Αισώπου θα παρουσιαστεί από την Ήρα Εκδοτική, σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου (Σπ. Σπυρίδη με Ρ. Φεραίου). Παρουσιάζουν: Έλενα Ψαραλίδου Δικηγόρος – Ποιήτρια, Γαλήνη Σαπουντζάκη Γλωσσολόγος – Λέκτορας στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Στέλιος Πελασγός Ιστορητής – Παιδαγωγός – Συγγραφέας, ενώ απόσπασμα διαβάζει η Πένυ Αισώπου. Παράλληλη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα από το τμήμα υποψηφίων διερμηνέων της σχολής Νοηματικής Γλώσσας Λάρισας – Βόλου, με εκπαιδεύτρια την κ. Γαλήνη Σαπουντζάκη.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παραμύθι, που μέσα από τον αλληγορικό του λόγο προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα της απώλειας μίας αίσθησης -της ακοής εν προκειμένω- και για τον ενεργό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η οικογένεια, ώστε με οδηγό την αγάπη και πολλή δουλειά να ξεπεραστούν τα όρια και να «λυθούν τα μάγια».

Η Μάρω Αισώπου γεννήθηκε στο Βόλο όπου και ζει τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη, έχει τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Ειδικεύτηκε στην Αμερική, στο John Tracy Clinic, στην ενεργό συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας πάνω στο θέμα αυτό. Ασχολείται με το θέατρο, ως μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, παίζοντας και γράφοντας. «Η Παραπαίουσα Κόρη» ανέβηκε το 2009 με μεγάλη επιτυχία.

Γράφει ποιήματα και τα μοιράζεται με το κοινό, με την ομάδα προφορικής ποίησης Volos Poetry Slam. Ποίημά της διακρίθηκε στον 1ο Διαγωνισμό ποίησης που διοργάνωσε η Poetry Slam στο Βόλο το 2010. «Φτιάχνει» και αφηγείται παραμύθια στα εγγόνια και τους φίλους τους. Ράβει πολλά από τα ρούχα της, μαγειρεύει για να θρέψει ψυχές και σώματα και δημιουργεί τα δικά της λικέρ με «μυστικές συνταγές» (που στο τέλος ούτε και η ίδια θυμάται).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου