ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παραδοσιακές πρωτοβουλίες

παραδοσιακές-πρωτοβουλίες-643143

Ποικίλες δραστηριότητες αναπτύσσει το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Αγχίαλος, το οποίο εμφανίστηκε, σημειωτέον, πρόσφατα, στο θέατρο Ελληνικών χορών «Δόρα Στράτου». Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου, πραγματοποιούνται στο Γυμνάσιου Νέας Αγχιάλου από τις 5:30μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα για όλες τις ηλικίες, πάνω από 5 ετών, με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης που κληροδότησαν οι προγενέστεροι.

Το χορευτικό του Συλλόγου πραγματοποιεί δεκάδες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και διοργανώσεις ανά την Ελλάδα, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε, εξάλλου, η εμφάνιση του χορευτικού του Συλλόγου στο θέατρο «Δώρα Στράτου», που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ο Σύλλογος παρουσίασε χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιαστικό ενδιαφέρον που υπάρχει στο πεδίο της διαφύλαξης της παράδοσης.

Τους χορευτές συνόδευσαν οι θαυμάσιοι μουσικοί: Δημήτρης Δραγάνης στο ακορντεόν, Κυριάκος Ιωαννίδης στη γκάιντα, Τάσος Αλευρούδης στο τραγούδι και Μιχάλης Νετούδης στο νταούλι. Ο πρόεδρος του θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», Άλκης Ράφτης μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την παρουσία του Χορευτικού της Αγχιάλου, καθώς επίσης και πολλοί άνθρωποι του θεάτρου και του χορού, που έδειχναν πράγματι εντυπωσιασμένοι από τη παρουσίαση των χορών και της χορευτικής ομάδας που πλαισίωσαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου