ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζωή σε παραμύθι…

ζωή-σε-παραμύθι-645561

Οι ανεξάντλητες ευαισθησίες της Μάρως Αισώπου καταγράφονται με αλληγορικό λόγο και έντονο συναίσθημα στο παραμύθι με τίτλο: «Ακου να δεις» που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου (Σπ. Σπυρίδη με Ρ. Φεραίου). «Παραμύθι προς παραμυθίαν για μικρούς και μεγάλους», χαρακτηρίζει η συγγραφέας το έργο της, ένα

ένα ιδιαίτερο παραμύθι, που μέσα από τον αλληγορικό του λόγο προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα της απώλειας μίας αίσθησης, της ακοής συγκεκριμένα, και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η οικογένεια, στο πεδίο της εξεύρεσης λύσης.

«Το συγκεκριμένο παραμύθι, εξηγεί η Μάρω Αισώπου μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν γράφτηκε για παιδιά. Γράφτηκε ως εισαγωγή σε μια εισήγηση – παρουσίαση που κάνω στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς». Τα σεμινάρια διοργανώνονται από την κ. Γαλήνη Σαπουντζάκη κι «όταν μου προτάθηκε να κάνω αυτή την παρουσίαση, σκέφτηκα ένα τρόπο για να κεντρίσω το ενδιαφέρον των θεατών, από την αρχή. Όλα όσα ήθελα να πω, τα συνόψισα σε ένα παραμύθι, το οποίο στην προφορική του εκδοχή, είναι διανθισμένο και με παραδοσιακά τραγούδια, γιατί είναι δομημένο πάνω στο δρόμο των παραδοσιακών παραμυθιών, με νεράϊδες, κακές μάγισσες και αίσιον τέλος» υπογραμμίζει η συγγραφέας.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη πάνω σε κοινωνικά θέματα, η κ. Αισώπου ειδικεύτηκε στην Αμερική, στο John Tracy Clinic, πάνω στην ενεργό συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας πάνω στο θέμα αυτό. Ασχολείται με το θέατρο, ως μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, έγραψε την «Παραπαίουσα Κόρη» που ανέβηκε το 2009 με μεγάλη επιτυχία, αποτυπώνει, παράλληλα, σκέψεις και συναισθήματα σε ποιήματα, αποσπώντας διακρίσεις, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της ομάδας προφορικής ποίησης Volos Poetry Slam.

Η πολυτάλαντη Μάρω Αισώπου προσφέρει απλόχερο το χαμόγελο και τις αισιόδοξες σκέψεις της, ανακαλύπτοντας διαρκώς, καινούργιους εκφραστικούς δρόμους. Στόχος των ομιλιών που πραγματοποιεί στο Πανεπιστήμιο είναι η ενεργή συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και «αυτό που θέλω να πω στους αποδέκτες των ομιλιών μου, το έκανα παραμύθι, δεδομένου ότι αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου», εξηγεί η ίδια.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την ΗΡΑ εκδοτική και θα το παρουσιάσουν οι: Έλενα Ψαραλίδου, Δικηγόρος – Ποιήτρια, Γαλήνη Σαπουντζάκη Γλωσσολόγος – Λέκτορας στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Στέλιος Πελασγός Ιστορητής – Παιδαγωγός – Συγγραφέας. Απόσπασμα θα διαβάσει η Πένυ Αισώπου, με παράλληλα διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα από το τμήμα υποψηφίων διερμηνέων της σχολής Νοηματικής Γλώσσας Λάρισας – Βόλου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου