ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φωνές από την Ελλάδα» στην καρδιά της Αυστρίας

φωνές-από-την-ελλάδα-στην-καρδιά-της-649275

Σκοπός της μεγάλης συναυλίας, είναι η αλληλεγγύη, τόσο με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και στην Ευρώπη

«Φωνές από την Ελλάδα», πρόκειται να κατακλύσουν τη Βιέννη, την ερχόμενη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τη φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώνει η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Αυστρίας, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Βιέννης, παρουσιάζοντας ελληνικές «φωνές», «από τη βυζαντινή μουσική μέχρι τον Μίκη Θεοδωράκη».

Σκοπός της μεγάλης συναυλίας, είναι η αλληλεγγύη, τόσο με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη στην Ελλάδα και την Κύπρο, όσο και με αυτούς που είναι αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις σε άλλες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης.

Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου, συμμετέχουν η «Ορχήστρα δωματίου Ορφέας» της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του διευθυντή ορχήστρας Κωνσταντίνου Δημηνάκη, καθώς και η «Χορωδία Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» της Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, επίκουρου καθηγητή Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ενώ, σολίστ θα είναι ο διεθνώς γνωστός Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης και οι καταξιωμένοι στο γερμανόφωνο χώρο Έλληνες καλλιτέχνες, η υψίφωνος Κατερίνα Κουρή, η μεσόφωνος Ελσα Γιαννουλίδου και ο κόντρα τενόρος Αγγελος Φωτιάδης.

Σημειώνεται ότι η 20μελής ορχήστρα κλασικής μουσικής «Ορφέας», ιδρύθηκε το 2011 από τον Κωνσταντίνο Δημηνάκη και σε αυτή συμμετέχουν κυρίως Ελληνες μουσικοί, οι οποίοι βρίσκονται στην αυστριακή πρωτεύουσα για βασικές ή μεταπτυχιακές μουσικές σπουδές, παρουσιάζοντας έργα, όχι μόνο του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Ενώ, η «Χορωδία Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» της Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε το 1991, έχει λάβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εκπροσώπους της μουσικής και του τραγουδιού, από τον αξέχαστο Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιάννη Μαρκόπουλο, μέχρι τον Νίκο Κυπουργό, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Δημήτρη Μπάσση και την Μελίνα Καννά.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου