ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελωδικές δραστηριότητες

μελωδικές-δραστηριότητες-652781

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των φετινών δραστηριοτήτων για τη Χορωδία Εκπαιδευτικών του Βόλου. Μετά τις απαραίτητες διακοπές του καλοκαιριού, αρχίζει η νέα μουσική χρονιά για τη Χορωδία των Εκπαιδευτικών του Βόλου, η οποία συνεχίζει την πολυετή παρουσία της στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την ίδρυσή της το 1978 μέχρι σήμερα.

Η καινούργια αρχή γίνεται, ενώ είναι ακόμα πρόσφατες οι αναμνήσεις όλων των χορωδών, από την ετήσια συναυλία της 1ης Ιουνίου, που ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, με ειδικό αφιέρωμα στο έτος του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από κοινού με τη Χορωδία Αλιβερίου Εύβοιας.

Νωπές είναι επίσης και οι εντυπώσεις των μελών της χορωδίας από το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ πολυφωνικών συνόλων, που έγινε στα τέλη Ιουνίου στην Κύμη της Εύβοιας, αφιερωμένο στους τρεις μεγάλους δημιουργούς Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα και Μάνο Λοΐζο, όπου έλαβε μέρος και η Χορωδία Εκπαιδευτικών, μαζί με άλλες επτά χορωδίες.

Ετσι, με ανανεωμένες δυνάμεις και διάθεση για μουσική και χορωδιακό τραγούδι, ξεκινούν τα μαθήματα της Χορωδίας με τη συνάδελφο μουσικό Στάσα Τζάλλα στο καλλιτεχνικό τιμόνι της χορωδίας. Η έναρξη μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα της χορωδίας (Γαλλίας και Κοραή, δίπλα από το Γαλλικό Ινστιτούτο).

Τέλος, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί που τους ευχαριστεί η μουσική και το τραγούδι, καθώς και τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «να πλαισιώσουν τη χορωδία και να είναι βέβαιοι ότι θα κάνουν μια καλή επιλογή και την αρχή για μια σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της χορωδίας. Το τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες είναι 6938318195.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου