ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιερωμένη στον Παύλο Φύσσα

αφιερωμένη-στον-παύλο-φύσσα-660805

Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αφιέρωσε η Δημοτική Αρχή Βόλου τη συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη μας για τον αδικοχαμένο νεαρό μουσικό» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσάς στο χαιρετισμό του, ενώ ανάλογη θέση εξέφρασε παράλληλα με δήλωσή του και ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Πάνος Σκοτινιώτης.

Η συναυλία διοργανώθηκε από το Δήμο Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας “Μνήμες Προσφύγων”. Το μουσικό σχήμα “Σμυρνέικο Καφέ Αμάν” του Θανάση Δραγάνη ερμήνευσε σμυρνέικα και πολίτικα τραγούδια για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των 700 και πλέον Βολιωτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Οι συμμετέχοντες με τις προσφορές τους σε τρόφιμα κατάφεραν να γεμίσουν δύο φορές το φορτηγάκι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που υποστήριξε την πρωτοβουλία με την εθελοντική παρουσία και δράση πολλών μελών της. «Η βοήθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η οποία είναι πάντα παρούσα σε δράσεις κοινωνικής παρέμβασης, ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της εκδήλωσης, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι ο εθελοντισμός είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία μας», τόνισε σχετικά ο κ.Παντσάς.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο «με την πάροδο του χρόνου έχει εξελιχθεί σε σημαντικό σημείο αναφοράς για πολλούς συμπολίτες μας, μια δομή που σταθερά και αδιάλειπτα προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια σε πάρα πολλούς από αυτούς» επισημαίνει παράλληλα ο κ. Παντσάς και προσθέτει «μπορεί να καλύπτει μόνον ένα μέρος των αναγκών κάθε επωφελούμενης οικογένειας, αλλά το βέβαιο είναι ότι συμβάλλει στον περιορισμό των ελλείψεων και γεμίζει, όσο μπορεί περισσότερο, τα άδεια, λόγω οικονομικής κρίσης, ντουλάπια της κουζίνας».

Στο μεταξύ, οι ανάγκες που υπάρχουν, επικεντρώνονται σε είδη μακράς διαρκείας, όπως ζάχαρη, αλεύρι, όσπρια, μακαρόνια και γάλα μακράς διαρκείας, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των αιτούντων βοήθεια. Οι συμπολίτες που στρέφονται στο κοινωνικό παντοπωλείο προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, είναι «νεόπτωχοι, άνθρωποι που επί πολλά χρόνια υποστηρίζονται με αυτό τον τρόπο, αλλά και άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα είχαν συγκροτημένη ζωή αλλά πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα και αναγκάζονται να ζητούν την συνδρομή κοινωνικών δομών. Πρόκειται για μια καινούργια κοινωνική ομάδα που εμφανίστηκε πρόσφατα και είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου