ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγιογραφίες «Δια χειρός»

αγιογραφίες-δια-χειρός-660834

Δεκάδες συμπολίτες παρακολουθούν μαθήματα στη Σχολή Αγιογραφίας «Δια χειρός» της Μητρόπολης Δημητριάδος, η οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της 1η Οκτωβρίου 1999 και συνεχίζει αδιάκοπα μέχρι σήμερα.

Η Σχολή λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα με τρίωρα προγράμματα διδασκαλίας. Διδάσκει στους ενδιαφερόμενους ελεύθερο σχέδιο, χρωματολογία, βυζαντινό σχέδιο, διακοσμητική, φορητή εικόνα, τοιχογραφία, τεχνοτροπίες πάνω στο φύλλο χρυσού και επίσης θεολογία της εικόνος, αγιολογία, ιστορία της τέχνης, αρχαιολογία, στοιχεία αρχιτεκτονικής και πολλά ακόμη χρήσιμα μαθήματα για ένα μελλοντικό αγιογράφο. Διαθέτει επαγγελματικό τμήμα, ερασιτεχνικό, παιδικό και τμήμα συντηρήσεως εικόνων και έργων τέχνης. Οι απόφοιτοι της Σχολής λαμβάνουν πτυχίο με βάση το οποίο μπορούν να ανοίξουν το δικό τους εργαστήριο και να διεκδικήσουν την ανάληψη εργασιών στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια και αλλού.

Οι εκδηλώσεις της Σχολής δεν περιορίζονται μόνο στα μαθήματα. Επεκτείνονται στην οργάνωση εκθέσεων, ομιλιών, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκδρομών και εκδηλώσεων με πολιτιστικό περιεχόμενο, που απευθύνονται σ’ ένα ευρύτερο κοινό με καλλιτεχνικές και εικαστικές ανησυχίες.

Στα πλαίσια της Σχολής λειτουργεί επίσης και εργαστήριο φορητής εικόνος και τοιχογραφίας, τα έσοδα του οποίου χρηματοδοτούν τη Βιβλιοθήκη της Σχολής και τις διάφορες εκδηλώσεις. Μπορεί όποιος το επιθυμεί, να έχει μια αληθινά φιλοτεχνημένη και καλοδουλεμένη ορθόδοξη εικόνα, η οποία όσο περνούν τα χρόνια, θα μετατρέπεται σ’ ένα προσωπικό ή οικογενειακό πολύτιμο κειμήλιο.

Η Σχολή αναλαμβάνει επίσης και τη συντήρηση παλαιών φορητών εικόνων, οικογενειακών κειμηλίων, καθώς και τον καθαρισμό, φροντίδα και αποκατάσταση κάθε είδους τοιχογραφιών σε Ιερούς Ναούς. Έχει καταρτίσει ομάδες εργασίας με υπεύθυνους τους συντηρητές Μάνια Μαργαριτώφ, Ειρήνη Βλαχοδήμου και Γεώργιο Καρβουτζή και έτσι μπορεί να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία ότι έχει αναλάβει.

Η διεύθυνση της Σχολής είναι Αγίου Νικολάου 108, η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και τα τηλέφωνα επικοινωνίας 2421041058 και 6972225448.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου