ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα χνάρια της Δόρας Στράτου

στα-χνάρια-της-δόρας-στράτου-665122

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η πρόσφατη εμφάνιση του χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος» στο θέατρο Ελληνικών χορών «Δόρα Στράτου». Το χορευτικό από την Αγχίαλο εμφανίστηκε στο πλαίσιο της 12ης συνάντησης χορευτικών συγκροτημάτων «Εμμέλεια 2013» στην οποία συμμετείχαν εκλεκτά συγκροτήματα με ελεγμένο πρόγραμμα, στο προπύργιο του ελληνικού χορού, για τον εορτασμό των 60 χρόνων του.

Εξαιρετική ήταν, κατά γενική ομολογία, η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος, παρουσιάζοντας χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας. Οι χορευτές του συλλόγου, πάνω στο σανίδι του ιστορικού θεάτρου, εντυπωσίασαν με το παράστημα, τη λεβεντιά, την ομορφιά, τη χάρη και την επιδεξιότητά τους. Η απόδοση των χορών άψογη, οι φορεσιές όλων των χορευτών τέλειες, η μουσική συνοδεία της ορχήστρας σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επί τριάντα λεπτά το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Νέα Αγχίαλος», καθήλωσε τους θεατές που επιβράβευσαν με το θερμό τους χειροκρότημα και τις επευφημίες τους το όμορφο θέαμα που τους προσέφεραν οι χορευτές από την περιοχή μας.

Αξια αναφοράς είναι η ουσιαστική συνδρομή του χοροδιδάσκαλου Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη, ο οποίος προετοίμασε με πολύ επιμέλεια τη χορευτική ομάδα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με χορούς Ανατολικής Ρωμυλίας, που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη τόσο των θεατών, όσο και των εξειδικευμένων ανθρώπων που παρακολούθησαν την παράσταση. Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκαν επίσης χορευτικά συγκροτήματα από τη Λευκάδα, Κρήτη, Αττική κ.ά.. Ήταν τιμή για το Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Νέα Αγχίαλος» που προσεκλήθη σ’ αυτή τη χορευτική συνάντηση, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια Ανατολικής Ρωμυλίας, της περιοχής καταγωγής της Νέας Αγχιάλου.

Τους χορευτές συνόδευσαν οι θαυμάσιοι μουσικοί: Δημήτρης Δραγάνης στο ακορντεόν, Κυριάκος Ιωαννίδης στη γκάιντα, Τάσος Αλευρούδης στο τραγούδι και Μιχάλης Νετούδης στο νταούλι. Ο πρόεδρος του θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», Άλκης Ράφτης μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την παρουσία του Χορευτικού της Αγχιάλου, καθώς επίσης και πολλοί άνθρωποι του θεάτρου και του χορού, που έδειχναν πράγματι εντυπωσιασμένοι από τη παρουσίαση των χορών και της χορευτικής ομάδας που εμφάνισε στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Την παράσταση του χορευτικού, τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας Αποστόλης Ζαφειρόπουλος, καθώς και πολλοί Αγχιαλίτες που ζουν στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, ξεκινούν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου, στο Γυμνάσιου Νέας Αγχιάλου από τις 5:30μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα για όλες τις ηλικίες (πάνω από 5 ετών). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα:2428076843, 2428077560, 6974707287, 6972925037.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου