ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πενήντα χρόνια δράσης

πενήντα-χρόνια-δράσης-665734

Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Α Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο της πενηντάχρονης δράσης του. Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου, προκειμένου να καταστεί ευρύτερα γνωστό το πολύπλευρο έργο που επιτελείται. Αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 διοργανώνεται επίσημο δείπνο στο Ξενοδοχείο «Park», με τιμή συμμετοχής 30 ευρώ. Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στην παραλία του Βόλου θα συγκεντρωθούν οι συμμετέχοντες της κρουαζιέρας που θα πραγματοποιηθεί στον Παγασητικό. Η τιμή της συμμετοχής είναι 40 ευρώ.

Από της ιδρύσεως του τοπικού Ομίλου το 1963 μέχρι και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί πολλές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τη γυναίκα, το παιδί, την υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την κοινωνική προσφορά σε αναξιοπαθούντες. Βασικοί σκοποί του Σοροπτιμισμού είναι, άλλωστε, ο σεβασμός και αγώνας για τα δικαιώματα του ανθρώπου και ιδιαίτερα για την ανύψωση της θέσης της γυναίκας, η καλλιέργεια και ανάπτυξη αληθινής φιλίας ανάμεσα στις σοροπτιμίστριες όλου του κόσμου, η αποτελεσματική συμβολή στην παγκόσμια αλληλοκατανόηση και τη διεθνή φιλία.

Οι σκοποί πραγματώνονται σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο με προγράμματα που επεξεργάζονται συντονίστριες στους τομείς δράσης της εκπαίδευσης, της υγείας, της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – θέση της γυναίκας, της καλής θέλησης και φιλίας. Πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή του Ομίλου σε όλα τα πεδία προσφοράς, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δημιουργία παιδικής χαράς στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων το 1976, η δημιουργία του «Δάσους Γλαφυρών» στις Γλαφυρές, η δενδροφύτευση 12.000 δέντρων, η ενημερωτική εκστρατεία για το νερό, η διοργάνωση ζωγραφικής έκθεσης με θέμα το νερό από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου με βράβευση των τριών καλυτέρων με χρηματικό ποσό και πολλά ακόμη.

Ο τομέας της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης περικλείει εξίσου πλούσιο έργο, στη διάρκεια της πενηντάχρονης ζωής του Ομίλου. Μεταξύ άλλων καταγράφονται χορηγίες στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων και Αποκατάστασης Αποφυλακιζομένων, η παροχή υποτροφιών σε μαθητές και σπουδαστές, η οικονομική βοήθεια στην Παιδόπολη Αγριάς για απασχόληση δασκάλας σε ιδιαίτερη σχολική βοήθεια, η στήριξη σε φοιτητή ρουμάνικης καταγωγής, η αγορά τεχνητού χεριού σε ανάπηρο παιδί μεταναστών. Επίσης καταγράφονται αγορές βιβλίων, σχολικών ειδών, επιτραπέζιων παιχνιδιών σε παιδικούς σταθμούς και Δημοτικά σχολεία, ηθική και οικονομική βοήθεια σε αναξιοπαθούντες και πολλά ακόμη.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα 50χρονα του Ομίλου, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αποτυπώνουν το εύρος της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί, με αποδέκτες τα μέλη του κοινωνικού συνόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου