ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία με Σμυρνέϊκα

συναυλία-με-σμυρνέϊκα-675460

Το «Σμυρνέικο Καφέ Αμάν» με σμυρναίικα και πολίτικα τραγούδια, θα πραγματοποιήσει συναυλία για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για μια ξεχωριστή συναυλία που διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Μνήμες προσφύγων».

Μια μουσική συναυλία που αποτελείται από μία ανθολογία αστικών και δημοτικών τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής Σμύρνης Κωνσταντινούπολης όπως ακούστηκαν στις πρώτες εκτελέσεις και ακούγονται μέχρι και σήμερα -τα λεγόμενα Σμυρναίικα και Πολίτικα τραγούδια.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς: Στράτο Μεγκέ, τραγούδι, κρουστά, Ελεάνα Βαρελά τραγούδι, Ζήση Γεωργαλιό κανονάκι, Θανάση Δραγάνη ούτο, λαούτο και Νίκο Μούτσελο, κρουστά.

«Το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο με τις αυξημένες ανάγκες του λόγω σημαντικής αύξησης του αριθμού των επωφελούμενων συμπολιτών μας βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής του δήμου και της πόλης και υποστηρίζεται από πολίτες συλλόγους φορείς κ.λπ. Η εκδήλωση της Δευτέρας είναι μια ακόμη ευκαιρία για όσους θέλουν να δώσουν τη μικρή η μεγάλη βοήθειά τους σε είδη μακράς συντηρήσεως, όπως ρύζι, μακαρόνια, γάλατα, ζάχαρη, μακαρόνια στους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας παιδείας και πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, καλώντας τους συμπολίτες να γεμίσουν με διάφορα είδη τα φορτηγάκια της «Ελληνικής ομάδας Διάσωσης» που θα βρίσκονται έξω από το χώρο της εκδήλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου