ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωριμία με τη μουσική

γνωριμία-με-τη-μουσική-679283

Γνωριμία με τα μουσικά όργανα και τις εν γένει δραστηριότητες του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, περιλαμβάνουν οι δραστηριότητες που διοργανώνονται από σήμερα έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Το Ωδείο ανοίγει τις πόρτες του, για τους νέους της πόλης που επιθυμούν να έχουν δωρεάν μία πρώτη γνωριμία με τα όργανα, καθώς και με όλους τους τομείς δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των φροντιστηριακών μαθημάτων των περσινών μαθητών.

Στο πρόγραμμα σπουδών του Δημοτικού Ωδείου ο τομέας της κλασικής παιδείας περιλαμβάνει: Ανώτερα θεωρητικά με τα μαθήματα Αντίστιξης, Αρμονίας, Φυγής, Σύνθεσης, καθώς επίσης το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας και το τμήμα προετοιμασίας για τα πανεπιστήμια. Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι ομάδες των κλασικών οργάνων: εγχόρδων, πνευστών, κρουστών, μονωδίας και χορωδίας. Αναλυτικά, τα επαγγελματικά τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: πιάνου, κιθάρας, βιολιού, βιολοντσέλου, βιόλας, κρουστών, φλάουτου, φαγκότο, τρομπέτας, ανώτερων θεωρητικών, μουσικής προπαιδείας.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν τα ερασιτεχνικά τμήματα ελληνικού και σύγχρονου τραγουδιού (μιούζικαλ), ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου, ντραμς, αρμονίου, μπουζουκιού και τζαζ αυτοσχεδιασμού. Τέλος, θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά φέτος, μετά την αναδιοργάνωσή της, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων που δίνει επιπλέον δυνατότητες στους σπουδαστές του Ωδείου.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 25 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου. Για πληροφορίες και εγγραφές στα δύο Ωδεία Βόλου και Νέας Ιωνίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (Μεταμορφώσεως 1) από τις 9.30 – 13.00 και απόγευμα από τις 18.00 – 21.00 καθημερινά ή να τηλεφωνούν στο 24210 – 39594.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι εγγραφές στα τμήματα Μουσικής και Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Οι εγγραφές αφορούν όλα τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και του παραρτήματος της Νέας Ιωνίας, όπως και της Δημοτικής Σχολής Χορού. Οι σπουδές απευθύνονται σε ενδιαφερομένους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4 – 8 ετών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανωτέρων θεωρητικών και Σύνθεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου