ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γαλλική ποίηση στο Μουσείο Ελιάς

γαλλική-ποίηση-στο-μουσείο-ελιάς-686316

Στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, στην Άνω Γατζέα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Γάλλο ποιητή Pierre GOLDIN και ιδιαίτερα στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Vue sur la mer depuis la fenêtre du haut» (Κοιτώντας τη θάλασσα από το παράθυρο ψηλά).

Ο ποιητής είναι καθηγητής γλώσσας και λογοτεχνίας σε Λύκειο στη Γαλλία και έχει επιλέξει τις τελευταίες δεκαετίες να περνάει μεγάλο μέρος του έτους στη Μαγνησία. Έχει εκδώσει οκτώ ποιητικές συλλογές στη Γαλλία. Οι τρεις τελευταίες αναφέρονται στη Μαγνησία. Κατά την παρουσίαση θα παραστεί ο ίδιος ο ποιητής, ο οποίος για το βιβλίο αυτό δήλωσε: «Το συγκεκριμένο βιβλίο φέρει το αποτύπωμα της Ελλάδας, που σημαίνει της περιοχής που γνωρίζω καλύτερα, της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Μαγνησίας όπου γνώρισα ανθρώπους εκπληκτικούς οι οποίοι με τίμησαν με την φιλία τους. Δεν θα τους ονοματίσω, γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί. Αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία, περισσότερο και από τα θαυμάσια τοπία, αυτό που με συνδέει βαθιά με τη χώρα αυτή, στην οποία φυσικά βρίσκω αυτό πάντα το οποίο την κάνει τόσο θελκτική∙ αυτή η αίσθηση και η γεύση ελευθερίας η οποία τείνει να εξαφανιστεί δραματικά στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό δεν κάνω κανένα διαχωρισμό, λέω: «έχω βαθιά αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες», ακόμα και αν ίσως δεν έβρισκα τις ίδιες ανθρώπινες συμπεριφορές στα πιο τουριστικά μέρη της χώρας».

Ο ποιητής Pierre GOLDIN θα απαγγείλει ποιήματά του στη γαλλική γλώσσα και ποιήματά του στην ελληνική γλώσσα θα διαβάσουν η Μαρία Τεχνοπούλου και ο Παναγιώτης Σπανός. Τραγούδια που ταιριάζουν στους στίχους του θα εκτελέσουν οι Ανδρεάνα Ράπτη με το πιάνο και η Βάια Μπεκιώτη στο τραγούδι. Κείμενα για την ποίησή του έχουν γράψει και θα παρουσιάσουν, η Ασημένια Σαράφη, και ο Θωμάς Κοροβίνης.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Σάββατο 7 του μήνα. Θα αρχίσει 8.30 το βράδυ, στο φιλόξενο κήπο του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου στο Σταθμό στην Άνω Γατζέα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου