ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αργοναυτική εκστρατεία εμπνέει…

η-αργοναυτική-εκστρατεία-εμπνέει-696683

Ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας εμπνέει και σήμερα τα παιδιά και το Μουσείο στις Μηλιές Πηλίου καλεί τους φίλους του πολιτισμού να ανακαλύψουν μία πρωτότυπη, ξεχωριστή, γεμάτη ζωντάνια και φαντασία εικονογράφησή του.

Τα έργα είναι δημιουργίες των μικρών φίλων του Μουσείου που εδώ και χρόνια κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στα προγράμματα που οργανώνει το Μουσείο για να πλαισιώνουν την κάθε περιοδική έκθεση η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Γρηγόριος Κωνσταντάς» και φιλοξενείται τον Αύγουστο, για ένα μήνα, στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο, δυο βήματα από το Μουσείο.

Φέτος το θέμα επικεντρώθηκε στην Αργοναυτική Εκστρατεία και στο χώρο της έκθεσης ο μύθος ξετυλίγεται με εικόνες από μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αρχαία αγγεία, από μαρμάρινα ανάγλυφα της Ρωμαϊκής εποχής, από χειρόγραφα του 14ου αιώνα, πίνακες της Αναγέννησης και γλυπτά επώνυμων καλλιτεχνών.

Στον ίδιο χώρο τα έργα των παιδιών αναπλάθουν το μύθο με τη δική τους ξεχωριστή ματιά. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και λειτουργεί 12.30 – 2.30 και 7 – 9. Το βράδυ της Κυριακής σε μια μικρή γιορτή τα παιδιά θα παρουσιάσουν σε γονείς και φίλους τα έργα τους και οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου