ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία στο λόφο Επισκοπής

συναυλία-στο-λόφο-επισκοπής-702407

Μουσική εκδήλωση, ενταγμένη στον τοπικό πολιτιστικό θεσμό «Θεοφίλεια», θα πραγματοποιηθεί στο Λόφο της Επισκοπής στον Άνω Βόλο σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, με διοργανωτές το Δήμο Βόλου, το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Η ερμηνεύτρια και μουσικός Έρρικα Πατρικίου και ο συνθέτης και πιανίστας Ηλίας Χατζόγλου θα αποδώσουν τραγούδια διαφορετικών εποχών και ρυθμών, αλλά κοινών καταβολών καθώς είναι δημιουργίες καταξιωμένων συνθετών.

Με τίτλο: «Μέλος και ερμηνεία» οι δύο γνωστοί καλλιτέχνες, που έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό ντουέτο παρουσιάζοντας συναυλίες αλλά και μουσικές παραστάσεις που διαμορφώνονται κατά περίπτωση, άλλοτε για μικρούς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής προσέγγισης αλλά και ψυχαγωγίας και άλλοτε για μεγάλους, μουσικές και παρουσιάσεις για το θέατρο, τη σκηνή και τη ζωή, θα επιχειρήσουν σε ένα διαφορετικό χώρο, τον ανοικτό χώρο του Λόφου της Επισκοπής, με διαφορετικούς φωτισμούς και το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, να προσφέρουν μια ξεχωριστή βραδιά για μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τραγούδια που αγαπήθηκαν και έκαναν ανθρώπους να αγαπήσουν, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο, θα πλημμυρίσουν την αποψινή βραδιά σε μια μουσική παράσταση που ο λόγος και η κίνηση θα συμπλεύσουν με το φυσικό περιβάλλον.

Οι δύο καλλιτέχνες έχουν παρουσιάσει την κοινή τους προσπάθεια και προσέγγιση της μουσικής σε γνωστές Μουσικές Σκηνές στην Αθήνα, σε εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πήλιο καθώς και σε φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της χώρας. Επιπλέον έχουν παρουσιάσει αφιερώματα μελοποιημένης ποίησης κορυφαίων δημιουργών όπως του Κ. Καβάφη και του Ν. Βρεττάκου, σε μουσική του Ηλία Χατζόγλου στον οποίο πρόσφατα ο καταξιωμένος Μάνος Ελευθερίου «ανέθεσε» για μελοποίηση ποιήματά του, αποδίδοντας συγχαρητήρια στο δημιουργό και προοιωνίζοντας συνέχιση συνεργασίας και κοινής δημιουργίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου