ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία στη Μακρινίτσα

συναυλία-στη-μακρινίτσα-705444

Στο Βόλο, την πόλη που γεννήθηκε και έμαθε μουσική, επιστρέφει η γνωστή ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα για να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή συναυλία μαζί με την καλλιτεχνική της παρέα, τους «Δαίμονες των Εγχόρδων», στη Μακρινίτσα στο «Art Café» το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου.

Η Βασιλική Καρακώστα και οι «Δαίμονες των Εγχόρδων» -ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης στο Βιολοντσέλο και η Λυδία Μπουντούνη στο βιολί- περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα και παρουσιάζουν την κοινή τους μουσική δημιουργία, το δίσκο τους: «Τα επικίνδυνα» που περιλαμβάνει γνωστά ήδη τραγούδια όπως: «Τα καινούργια Παραμύθια», που συνδυάζουν ελληνικό και αγγλικό στίχο, αλλά και μελοποιημένη ποίηση των Κ.Π.Καβάφη και Ντ.Χριστιανόπουλου, καθώς και ρεμπέτικα τραγούδια μιας διαφορετικής εκδοχής.

Η Βασιλική Καρακώστα μετά τον επιτυχημένο της δίσκο «Σβούρα και άλλες ιστορίες», σε στίχους και μουσική Νίκου Πορτοκάλουγλου, συνάντησε δύο αδέλφια: το βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη και τη βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη που την αποκάλεσαν «Η δύναμη της φύσης» κι όλοι μαζί αποφάσισαν να δράσουν: να δημιουργήσουν και να εκφραστούν. Κι έτσι δημιουργήθηκε μια δυνατή συνεργασία, ένας δίσκος και μία περιοδεία που μεταφέρει διαφορετικές συνήθειες και νέα δεδομένα στη μουσική.

Η Βασιλική Καρακώστα γεννήθηκε στο Βόλο. Πήρε υποτροφία από το Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου, σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και φωνητική. Τραγουδά από 15 χρονών με παραδοσιακές ορχήστρες, μια από αυτές είναι η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Νέας Ιωνίας Βόλου. Έζησε στο Βόλο μέχρι τα 18 της και κατέβηκε στην Αθήνα το 2001 όπου συνεργάστηκε με ερμηνευτές, συνθέτες, τραγουδοποιούς, όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Κότσιρας, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Ανδρέου κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου