ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική βραδιά

μουσική-βραδιά-706978

Την καθιερωμένη εδώ και δεκαπέντε χρόνια, «Βραδιά Πανσελήνου», διοργανώνει στη θέση Τσαϊρι της Άνω Κερασιάς σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 21.00 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στην εκδήλωση, που αποτελεί θεσμό, θα παρουσιαστεί για έβδομη συνεχή χρονιά η Καλλιτεχνική Ομάδα των Νίκου Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη. Μαζί τους οι σταθεροί συνεργάτες Δημήτρης Μπεφάνης και Εύη Κυρίτση, καθώς και τρία νέα και ταλαντούχα παιδιά, απόφοιτα του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ο Θανάσης Ματζίλης, ο Ρισέλ Μέτα και η Βιολέτα Ντάγκαλου. Συμμετέχει ο μουσικός και τραγουδοποιός Ιορδάνης Σιδηρόπουλος. Θα ακουστούν τραγούδια από όλα, σχεδόν, τα είδη του ελληνικού τραγουδιού, παλιότερα και σύγχρονα, καθώς και τραγούδια των Νίκου Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη, που έχουν κυκλοφορήσει σε cd ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν. Ακόμη, θα ακουστεί ένα μικρό αφιέρωμα στην Μεσόγειο, με επιλεγμένα τραγούδια από διάφορες μεσογειακές χώρες.

Οπως δηλώνουν οι συντελεστές της συναυλίας: «οι καλλιτέχνες οφείλουν να παίρνουν θέση πάντα υπέρ της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης. Ιδιαίτερα, στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων χρόνων. Πρέπει να προσφέρουν χαρά, ανακούφιση, κουράγιο και δύναμη στο κοινό τους. Ειδικότερα, οι μουσικοί είναι ανάγκη να παίζουν επιλεγμένα τραγούδια, με κριτήριο το σημαντικό τους περιεχόμενο. Να καταθέτουν με γνώση, σεβασμό και μεράκι και τις δικές τους δημιουργίες, συμβάλλοντας στη συνέχεια και εξέλιξη της λαϊκής, αγαπημένης και διαχρονικής τέχνης του τραγουδιού. Το καλλιτεχνικό περιεχόμενο και το φυσικό περιβάλλον, όπου γίνεται η συναυλία για τη «Βραδιά Πανσελήνου», συγκεντρώνουν κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ακροατών από τα γύρω χωριά, από το Βόλο και όλη τη Μαγνησία, αλλά και από τους γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Κεντρικής Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Βραδιά Πανσελήνου» πραγματοποιείται με γεννήτριες παραγωγής ρεύματος, διότι δεν υπάρχει ηλεκτρισμός στην Άνω Κερασιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου