ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οργασμός» τεχνών τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

οργασμός-τεχνών-τον-σεπτέμβριο-στη-707945

Συνεχίζουν οι μεγάλες διοργανώσεις στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο και ο εικαστικός χειμώνας ξεκινάει δυναμικά.

Μπορεί η Αθήνα να βουλιάζει στην κρίση, αλλά η κρίση όπως αποδεικνύεται γεννά ιδέες και πεισμώνει την πολιτιστική παραγωγή. Και ενώ το καλοκαίρι χαρήκαμε εξαιρετικές παραστάσεις και μουσικές παρουσιάσεις και συναυλίες που έδωσαν μια ανάσα στο ταλαιπωρημένο ελληνικό κοινό, ο Σεπτέμβριος υπόσχεται τροφή για το μάτι και το μυαλό για όλους τους λάτρεις των εικαστικών τεχνών.

Η σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή έχει πάρα πολλά να δώσει και φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει την προσπάθεια να καθιερώσει την Αθήνα ως εικαστικό προορισμό για τον Σεπτέμβριο, με δύο διοργανώσεις που στρέφουν το βλέμμα του εξωτερικού στην πρωτεύουσα και το βλέμμα της πρωτεύουσας στο εξωτερικό αντίστοιχα.

Remap 4

Στις 8 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η εικαστική πλατφόρμα Remap 4, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια.
Το Remap4 όπως και κάθε χρόνο φιλοξενεί σημαντικές γκαλερί του εξωτερικού καθώς και ανεξάρτητες εκθέσεις που διοργανώνονται από καλλιτεχνικές ομάδες, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ομάδες καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν ατομικές ή ομαδικές δουλειές εικαστικών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Φέτος ξεχωρίζουμε την συμμετοχή της γκαλερί Gagosian, της Νεουορκέζικης Maccarone και της Μιλανέζικης Franco Noero που θα δώσουν έναν πολύ established τονο στην διοργάνωση. Δέυτερη χρονιά και για την Σκοτσέζικη Modern Institute που έχει πια καθιερωθεί ως μια από τις πιο έξυπνες γκαλερί της Ευρώπης.

Από τις ανεξάρτητες συμμετοχές έχουμε ήδη ξεχωρίσει τις εκθέσεις “Sensual abstraction” και “All masters at the swing door” που διοργανώνουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, καθώς και την ατομική παρουσίαση των καλλιτεχνών Augusta Atla, Nikolaos Branidis και Αλίκης Αβδελοπούλου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επίσημη πρώτη του ιδρύματος ΝΕΟΝ με το πρόγραμμα Paths, όπου συμμετέχουν πάρα πολλοί σημαντικοί διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Paul McCarthy, Sarah Lucas, Hans Bellmer, Pierre Huyghe, Robert Gober, Louise Bourgeois, Nikos Kessanlis, Rosemarie Trockel, Sherrie Levine, John Bock, Fischli & Weiss, Mark Bradford, Joseph Beuys, Helen Chadwick και η ελληνίδα Σοφία Κοσμάογλου, σε επιμέλεια Δημήτρη Παλαιοκρασσά και Douglas Fogle.

Αναμένουμε να πάρουμε μια ιδέα από την ζωγραφική του Σικάγο με την παρουσίαση του προγράμματος του ανεξάρτητου χώρου The Program από την πόλη του Σικάγου, σε συνεργασία με την γκαλερί Natali Hug από την Κολωνία.

Μην χάσετε επίσης την πρώτη παρουσίαση της Αθηναϊκής μη κερδοσκοπικής γκαλερί State of Concept, αλλά και τις ατομικές παρουσιάσεις των Ελληνίδων καλλιτεχνιδων Ειρήνης Μύγα και Νάνας Σαχίνη, δύο projects που θα έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Για περισσότερες πλήροφορίες εδώ

www.remapkm.com

4η Μπιενάλε της Αθήνας “Agora”

Με τον ευφάνταστο τίτλο “Αγορά” η 4η Μπιενάλε της Αθήνας διοργανώνεται σε ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας, στο πρώην Χρηματιστήριο Αξιών στην Σοφοκλέους. Το παλιό χρηματιστήριο αποκτά μια βαρύνουσα σημασία ειδικά όταν η χώρα ταλανίζεται από την οικονομική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια.
Φέτος η διοργάνωση στοχεύει στην συλλογικότητα. Τη φετινή 4η Μπιενάλε της Αθήνας AGORA επιμελείται, παράγει και πραγματοποιεί μια πολυσυλλεκτική ομάδα καλλιτεχνών, επιμελητών, θεωρητικών και επαγγελματιών στο χώρο της δημιουργικής παραγωγής.Η έκθεση θα βρίσκεται κυρίως στον χώρο του Χρηματιστηρίου με δορυφορικούς χώρους στην κοντινή περιοχή όπου θα φιλοξενούνται και δρώμενα

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου