ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικά «Παιδοχρώματα»

δημιουργικά-παιδοχρώματα-718696

Τα θρυλικά «Παιδοχρώματα», η μοναδική στο είδος της γιορτή τέχνης που αγαπήθηκε πανελλήνια από παιδιά και γονείς, διεξάγεται για όγδοη χρονιά φέτος σήμερα και αύριο στην Πορταριά Πηλίου, με την έμπνευση και την φροντίδα της αγαπημένης τηλεπαρουσιάστριας, ζωγράφου και συγγραφέως ιστοριών μυστηρίου Λένας Λιβανός.

Παιδιά – ταλέντα, περιμένουν γεμάτα όρεξη και φαντασία να δημιουργήσουν ξανά μικρά αριστουργήματα, συμμετέχοντας στα «Παιδοχρώματα» τον Πανελλήνιο πλέον Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, Λογοτεχνίας και Ποίησης που θα γίνει σήμερα και αύριο στο φουαγιέ του Κλειστού Γυμναστηρίου Πορταριάς – Μακρυνίτσας, στο μαγευτικό Πήλιο.

Το βράδυ της Κυριακής, θα γίνει η απονομή των βραβείων και των επαίνων που θα απονεμηθούν στους νικητές μετά από κρίση της επιτροπής που αποτελούν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών από την Αθήνα και τον Βόλο, καθώς και συγγραφείς και καλλιτέχνες από το εξωτερικό, με επικεφαλής πάντα την δημιουργό και διοργανώτρια κυρία Λένα Λιβανός. Καταπληκτικά βραβεία περιμένουν τα ελπιδοφόρα νέα ταλέντα της Ελλάδας. Το Α βραβείο, συγκεκριμένα, αντιστοιχεί σε δωρεάν φοίτηση σε Σχολή Ζωγραφικής δι’ αλληλογραφίας για τρία χρόνια, μέχρι την απόκτηση πτυχίου, προσφορά φέτος της ιδίας της κ Λιβανός, υλικά ζωγραφικής, βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, ιστορικά ημερολόγια και πάμπολλα δώρα, ως ελάχιστη επιβράβευση της προσπάθειας σε συνδυασμό με το έμφυτο ταλέντο, κρυφό η φανερό των άξιων εκπροσώπων μιας νέας γενιάς που διψά για δημιουργία και ευγενή άμιλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Διαγωνισμό «Παιδοχρώματα», συμμετέχουν παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από Αθήνα, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη κι ακόμα Πελοπόννησο, Κρήτη και άλλα νησιά κι ένα σωρό άλλες περιοχές που, κάθε χρονιά γίνονται ακόμα περισσότερες, απόδειξη ότι τα παιδιά αγαπούν την Τέχνη και το μόνο που χρειάζονται είναι σωστή κατεύθυνση και μια μικρή βοήθεια, ώστε να κάνουν την υπέρβαση για να δημιουργήσουν έναν αυριανό καλύτερο κόσμο με την ευαισθησία και τα κριτήρια ενός καλλιτέχνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου