ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα τραγούδια που αγαπήσαμε…

τα-τραγούδια-που-αγαπήσαμε-718988

«Τα τραγούδια που αγαπήσαμε» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δοθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ στη Μακρινίτσα, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία της Αγίας Τριάδας (κάτω από την κεντρική πλατεία), έναν χώρο παλιό και γνώριμο που, όμως, αποκτά και νέα χρήση με την ολοκλήρωση απαραίτητων παρεμβάσεων.

«Τα τραγούδια που αγαπήσαμε» θα αποδώσει μία παρέα από τρεις μουσικούς, δύο Φλωρινιώτες και έναν Κρητικό, που ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις δημιουργώντας μουσικές γέφυρες και αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα από το Βορρά έως το Νότο τραγουδά και χαίρεται με τα ίδια ακούσματα. Πρόκειται για τη γνωστή παρέα του κρητικού κιθαρίστα Μανόλη Ανδρουλιδάκη και των τραγουδοποιών – τραγουδιστών Μαρίας Θωίδου και Μάκη Αϊβαζόγλου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων συνθετών της παλαιότερης κυρίως γενιάς και του Νέου Κύματος, ενώ δε θα λείψουν και τα τραγούδια του σήμερα που συμπορεύονται επάξια με όσα άντεξαν στο χρόνο. Επίσης, οι τρεις καλλιτέχνες θα αποδώσουν και δικές τους μουσικές δημιουργίες.

Η μουσική παρέα της Μαρίας Θωίδου, του Μάκη Αϊβαζόγλου και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή από τις εμφανίσεις και συναυλίες σε χώρους ατμοσφαιρικούς σε όλη τη χώρα, αλλά και από τη συμμετοχή τους σε Φεστιβάλ και πολιτιστικές διοργανώνεις. Η Μαρία Θωίδου, ιδιαίτερα, είναι γνωστή από τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που διευθύνει και τα οποία συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις στο Βόλο που διοργανώνονται από κοινού με το Δήμο Βόλου.

Η συγκεκριμένη συναυλία «Τα τραγούδια που αγαπήσαμε» διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου και την Τοπική Κοινότητα Μακρινίτσας, που επιχειρούν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν το χώρο του Δημοτικού Σχολείου που έχει πλήρως ανακαινιστεί, μετά από εργασίες, παρεμβάσεις και ανακαινίσεις στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος , που έγιναν με δαπάνες και κυρίως, με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι της οικογένειας Σταύρου και Λορέττας Κωνσταντινίδη.

Ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου διαθέτει στον ισόγειο χώρο δύο αίθουσες, γραφείο και βοηθητικούς χώρους και στον επάνω όροφο μία ενιαία αίθουσα, την αίθουσα «Ελένης Ματσούκα» που διαθέτει πλήρη και ικανό εξοπλισμό για τη διοργάνωση μικρών συνεδρίων, όπως επίσης σεμιναρίων και άλλων καλλιτεχνικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Η συναυλία «Τα τραγούδια που αγαπήσαμε», που θα πραγματοποιηθεί με το φως της πρώτης φάσης του φεγγαριού, θα έχει ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου