ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το δημοφιλές «Cabaret» επιστρέφει στην Αθήνα -Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές

το-δημοφιλές-cabaret-επιστρέφει-στην-αθήν-719183

Ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών διεθνώς, το ” Cabaret”, επιστρέφει στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, για λίγες παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μια ελληνική παραγωγή την οποία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος με τους βασικούς ρόλους να διαμορφώνονται ως εξής: στο ρόλο της Σάλι Μπόουλς η Μαρία Ναυπλιώτου, του Κομπέρ ο Δημήτρης Λιγνάδης και της Φροϊλάιν Σνάιντερ η Τάνια Τσανακλίδου.

Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Μιχάλης Μητρούσης (Χερ Σουλτζ), Παναγιώτης Μπουγιούρης (Ερνστ Λούντβιχ), Γιώργος Νανούρης (Κλίφορντ Μπράντσο), Νάντια Μπουλέ (Φροϊλάιν Κοστ). Συμμετέχουν οι: Χρήστος Τανταλάκης (Μαξ), Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης (Μπόμπι), οκταμελής ζωντανή ορχήστρα και ομάδα χορευτών.

Το έργο διαδραματίζεται στο Βερολίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και στη σκιά της ανόδου του ναζισμού. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν μέσα σε ένα υπόγειο καμπαρέ και κάθε προσωπική ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμβάντα εκείνης της εποχής.

Στο κέντρο της πλοκής βρίσκεται η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλι Μπόουλς η οποία εμπλέκεται συναισθηματικά με έναν Αμερικανό συγγραφέα. Σε ένα παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός μεσόκοπου ζευγαριού, όπου ο σύζυγος είναι Εβραίος μανάβης. Καταλυτικός είναι ο ρόλος του Κομπέρ, που με το καυστικό του σχόλιο κρίνει τους πάντες και τα πάντα, λειτουργεί ως “τρίτο μάτι” και παράλληλα σηματοδοτεί την παρακμή της Βαϊμάρης.

Στην Ελλάδα το “Cabaret” πρωτοπαρουσιάστηκε το 1972 στο θέατρο Καλουτά, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού, με πρωταγωνίστρια τη Μάρθα Καραγιάννη ενώ το 1978 η παράσταση ανέβηκε σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ποταμίτη, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο ρόλο της Σάλι Μπόουλς και τον Δάνη Κατρανίδη στο ρόλο του Κομπέρ.

Τελευταία φορά ανέβηκε το 2003 στο θέατρο Βεάκη σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με την Εβελίνα Παπούλια και τον Άκη Σακελλαρίου, για να συνεχίσει την επόμενη σεζόν στο «Club 22».

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου