Ταξιδεύοντας με την Αργώ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-07-31, 16:00:18
Ταξιδεύοντας με την Αργώ

Νοερό ταξίδι με την Αργώ, χθες και σήμερα είναι η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του τοπικού Μουσείου Μηλεών Δήμου Νοτίου Πηλίου. Η εικαστική προσέγγιση στην Αργοναυτική εκστρατεία, αποτελεί αναμφίβολα ένα ενδιαφέρον ταξίδι, που αποτυπώνει τις ευαισθησίες των δημιουργών. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Γρηγόριος Κωνσταντάς» και το Σύλλογο Αργοναυτών Βόλου.

Τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι το Τοπικό Μουσείο Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου εμπλουτίζει τις δραστηριότητές του οργανώνοντας περιοδικές εκθέσεις σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς» στα πλαίσια των εκδηλώσεων Φιλιππίδεια. Πολλοί θυμούνται ακόμα την έκθεση με τίτλο «Tο παιδί και το παιχνίδι», την έκθεση αφιέρωμα στο έργο της UNICEF, την περσινή έκθεση για το Θεόφιλο. Φέτος  η έκθεση έχει ως θέμα την «Αργοναυτική Εκστρατεία - ταξιδεύοντας με την Αργώ χθες και σήμερα».   

Στόχος είναι να γνωρίσουν ή να ξαναθυμηθούν οι επισκέπτες κάθε ηλικίας τη συγκλονιστική αυτή περιπέτεια που συναρπάζει εδώ και περίπου 3.000 χρόνια μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους και παράλληλα, να παρουσιάσει το ταξίδι της σύγχρονης Αργούς που ναυπηγήθηκε το 2008 στο Βόλο και ταξίδεψε με μία ομάδα εθελοντών. Σύντομη μετάφραση έχει προβλεφθεί για τους αγγλόφωνους επισκέπτες και για τα παιδιά  σχετικό ερωτηματολόγιο και εικαστικό εργαστήρι δίνοντας τους τη δυνατότητα να αυτενεργήσουν.

Η έκθεση στεγάζεται στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο απέναντι από το Τοπικό Μουσείο Μηλεών και τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 9μ.μ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης 7 - 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=