ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργα από γυναικεία χέρια

εργα-από-γυναικεία-χέρια-719772

Συνεχίζει τη λειτουργία της στην αίθουσα εκθέσεων του «Αχίλλειον» (Ιάσονος με Κουμουνδούρου), η ετήσια έκθεση του Εργαστηρίου Κεντητικής της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου με θέμα «Γυναίκες, Χέρια, Χρόνος».

Πρόκειται για την παρουσίαση της ετήσιας δημιουργίας 70 περίπου γυναικών που παρακολουθούν τα μαθήματα στο Εργαστήριο της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς και στα Κοινωνικά Κέντρα των συνοικιών Αγίου Γεωργίου – Χρυσοχοίδη, Νέας Δημητριάδας και Αγίων Αναργύρων του Δήμου Βόλου. Η επιτυχία οφείλεται κυρίως στην εμψυχώτρια και διδάσκουσα των τμημάτων κ. Γιάννα Κεχαγιά που με αγάπη και εμπειρία μεταδίδει τη γνώση των τεχνικών κεντητικής και πλεκτικής στις μαθήτριες της. Την έκθεση επιμελήθηκαν ο εικαστικός Απόστολος Ντελάκος, διδάσκων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και η Χρύσα Δραντάκη, ιστορικός – κοινωνιολόγος τέχνης, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου, που προσπάθησαν να δώσουν τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τον καλλιτεχνικό, συγχρόνως, αυτών των μοναδικών δημιουργιών χειροτεχνίας, παράλληλα με την εθνολογική και κοινωνική τους σημασία.

Η τεχνική αποτυπώνεται στο βίντεο – φιλμ που δημιούργησε για το σκοπό αυτό ο Α.Ντελάκος, καταγράφοντας τις κινήσεις των χεριών και το χρόνο των γυναικών μέσα από λόγια και τα πολυποίκιλτα έργα τους. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και θα διαρκέσει ως τις 10 Αυγούστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου