ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοσμοσυρροή στο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών

κοσμοσυρροή-στο-αντάμωμα-ανατολικορ-719774

Περισσότερα από 4.000 άτομα κατέκλυσαν το περασμένο Σάββατο το παραλιακό πάρκο της Νέας Αγχιάλου, συμμετέχοντας στο 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών που οργάνωσαν με επιτυχία ο Δήμος Βόλου –-Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.). Πεντακόσιοι και πλέον χορευτές και πάνω από 20 μουσικοί των απανταχού Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας κράτησαν ζωντανό το κέφι έως τις πρώτες πρωινές ώρες, χαρίζοντάς στους επισκέπτες μια αξέχαστη βραδιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των χορευτικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα. Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δυναμική που αναπτύσσει η Νέα Αγχίαλος στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρωτοστατεί στον εθελοντισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα τη σημασία της συνεργασίας όλων των συλλόγων που έχει επιτευχθεί στη Νέα Αγχίαλο. Επίσης, αναφέρθηκε στα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή και πρότεινε να καθιερωθεί ως μόνιμος τόπος διεξαγωγής του Ανταμώματος Ανατολικορωμυλιωτών, καθώς αποτελεί ιδανικό προορισμό.

Στο χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Ν.Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, ευχαρίστησε την ΠΟΣΑΡ για τη συνεργασία με το Δήμο και συνεχάρη τους συμμετέχοντες συλλόγους για το έργο που επιτελούν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ Γεώργιος Μεριστούδης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή Βόλου για την άμεση αποδοχή και υιοθέτηση της πρότασης τους, όσον αφορά τη συνδιοργάνωση του 5ου Ανταμώματος Ανατολικορωμυλιωτών στη Νέα Αγχίαλο του Δήμου Βόλου.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων, ομιλία του επίτιμου προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. Ιωάννη Μηνούδη με θέμα «Aνατολική Ρωμυλία, η Αλησμόνητη Πατρίδα», προβολή οπτικού υλικού από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Παπανικολάου με θέμα «Από το χθες… στο σήμερα: Ιστορική προβολή» και χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων των Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας και του Χορευτικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου.

Την Κυριακή, μετά τη δοξολογία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Ν. Αγχιάλου και ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. κ. Γεώργιου Μεριστούδη με θέμα: «Μνήμες Προσφυγικού Ελληνισμού». Επίσης ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης απένειμε στον επίτιμο Πρόεδρο της ΠΟΣΑΡ, κ. Ιωάννη Μηνούδη τιμητική πλακέτα του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας, για τη σημαντική προσφορά του στην ίδρυση και διατήρηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων με καταγωγή από Ανατολική Ρωμυλία.

.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου