ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εναντι 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκαν κοστούμια και κοντά παντελονάκια της Μαίρη Πόπινς

εναντι-13-εκατομμυρίων-δολαρίων-πουλήθ-719906

Στην τιμή ρεκόρ των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκαν σε δημοπρασία ενθυμίων του Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια κοστούμια του κλασικού, βραβευμένου με Όσκαρ, μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας».

Στα ρούχα συμπεριλαμβανόταν και η βασική ενδυμασία της «Μαρία», που ενσάρκωσε η Τζούλι Άντριους. Πρόκειται για ένα καφέ αυστριακού στυλ φόρεμα με μία χειροποίητη μπλούζα στο χρώμα του σιταριού.

Ακόμη στο «σφυρί» βγήκαν και τα κοντά παντελονάκια που φορούσαν τα παιδιά της οικογένειας Φον Τραπ.

Η ιστορία της αυστριακής οικογένειας που προσπαθεί να ξεφύγει από τους Ναζί κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κέρδισε πέντε βραβεία Οσκαρ το 1966.

Η Τζούλι Άντριους είχε δηλώσει το 2010 σε συνέντευξή της στην Οπρα Γουίνφρεϊ ότι το καστ δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία όταν προβλήθηκε.

«Εφτιαξε την καριέρα μου. Ήταν μία μεγάλη ταινία», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν ένας πίνακας της Τάρα από το «Όσα παίρνει ο άνεμος», ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας, αγγίζοντας τα 270.000 δολάρια.

Ακόμη ένα κράνος από το 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» πουλήθηκε έναντι 75.000 δολαρίων, ενώ κοστούμι που φορούσε ο εκλιπών Τζέιμς Γκαντολφίνι ως «Τόνι Σοπράνο στην τελευταία σκηνή του τελευταίου επεισοδίου της ομώνυμης σειράς, έφτασε τα 22.000 δολάρια.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου