ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάθε Δευτέρα θέατρο

κάθε-δευτέρα-θέατρο-720206

Στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων η Θεατρική Ομάδα Βόλου «Ανά(με)σα», η οποία ως κύριο στόχο έχει τη διάδοση της τέχνης και του πολιτισμού, σε συνεργασία με το Μουσικό Κήπο – Λυχνάρι στην Αγριά, ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα, ένα κύκλο θεατρικών, λογοτεχνικών και ποιητικών εκδηλώσεων πλαισιωμένων με μουσική ή και σε συνδυασμό με άλλες τέχνες (χορό, ζωγραφική).

Οι παρουσιάσεις έχουν σταθερή βάση, κάθε Δευτέρα βράδυ, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν σταθερό σημείο αναφοράς για το κοινό της πόλης, μια πρόταση εναλλακτικής ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Στόχος είναι να παρουσιαστούν Έλληνες αλλά και ξένοι θεατρικοί, κατά κύριο λόγο, αλλά και λογοτεχνικοί συγγραφείς και ποιητές.

Η πρεμιέρα είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου με το έργο «Spoon River» του Edgar Lee Masters, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις κάθε Δευτέρα στις 5, 12, 19 και 26 Αυγούστου.

Spoon Riner

Ο Εντγκαρ Λή Μάστερς (1869 – 1950) είναι Αμερικανός ποιητής και μυθιστοριογράφος, δημιουργός του ποιητικού έργου «Σπουν Ρίβερ Ανθολογία». Το «Σπουν Ρίβερ», είναι έργο που μένει σαν ένα από τα πιο αξιόλογα βιβλία της Αμερικής της αρχής του 20ού αιώνα.

Το Σπουν Ρίβερ γίνεται έτσι ένα κλασικό στο είδος του έργο μια Ανθρώπινη Κωμωδία, κατάληξη μιας πόλης γεμάτης από ατομικότητες, με τον ποιητή να παρουσιάζει τους κατοίκους της όπως πραγματικά ήταν, παρά όπως τους είδε ο κόσμος.

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Δακτυλάς.

Πιάνο – τραγούδι: Βάσω Ζαγόρη

Ερμηνεύουν και τραγουδούν οι: Κασσιανή Βαρδαλή, Στέφανος Βλαχάβας, Ράνια Θεοχαροπούλου, Ολίνα Μανωλοπούλου, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Ειρήνη Μυλωνά, Ηρακλής Παπαγιάννης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρθα Παπαθανασίου, Μαλβίνα Παππά, Μαρία Πράντζου, Βάσια Στάμου, Ευαγγελία Τίγκα, Γεράσιμος Φράγκος, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου