ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιρτουόζοι από την Ιταλία

βιρτουόζοι-από-την-ιταλία-721160

Διεθνή απήχηση έχει η καλλιτεχνική δράση του διάσημου κουαρτέτου εγχόρδων «I Virtuosi Italiani» το οποίο θα πραγματοποιήσει συναυλία σήμερα στις 20.00 στην αίθουσα «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Η αποψινή συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της 2η Θερινής Μουσικής Ακαδημίας που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο. Το διάσημο κουαρτέτο απαρτίζουν οι: Alberto Martini: Violino I ( Καλλιτεχνική Διεύθυνση), Alberto Ambrosini: Violino II, Alessandro Pandolfi: Viola και Gionata Brunelli: Violoncello.

Το πρόγραμμα της αποψινής βραδιάς περιλαμβάνει έργα Μποκερίνι, Χάϋδν, Μότσαρτ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το σχήμα «I virtuosi Italiani» ως ορχήστρα εγχόρδων δημιουργήθηκαν το 1989, και είναι μία από τις πιο δραστήριες ορχήστρες με εξειδικευμένο ρεπερτόριο στη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται η πιο σημαντική Ιταλική Ορχήστρα Εγχόρδων που έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις το εξαιρετικό καλλιτεχνικό της πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, τις καινοτόμες μουσικές ιδέες. Με εγκωμιαστικές κριτικές από την περιοδεία τους στη Νότια Αμερική, επιβεβαίωσαν διεθνώς ότι το ενόργανο σύνολο έχει τις πιο αξιόπιστες ερμηνείες του ιταλικού ρεπερτορίου καθιερώνοντας το σύνολο ως πρεσβευτή του Ιταλικού Πολιτισμού και μουσικής στον κόσμο.

Σε αυτά τα περισσότερα από είκοσι χρόνια ζωής της ορχήστρας, ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή έχει δοθεί στην επιλογή του ρεπερτορίου πάντα με στόχο την προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινό, δίνοντας πάντα μια ιδιαίτερη έμφαση στους νέους. Με αυτήν την κατεύθυνση κινούνται τα τελευταία μεγάλα project της ορχήστρας: «MOZartoons» (μια διάσημη όπερα του Μότσαρτ μέσα από εικόνες κινουμένων σχεδίων), «Evolution» με τον Giovanni Allevi, «Lightning Jazz» με τον πιανίστα της τζαζ Uri Caine, ένα έργο αποκλειστικά αφιερωμένο στο παλαιότερο και το πιο σημαντικό μυθιστόρημα της ιαπωνικής κουλτούρας «Genji Monogatari», «Back to Bach» με τον περίφημο τρομπετίστα της τζαζ Paolo Fresu και άλλοι.

Από το 2011 το σύνολο είναι ensemble in Residence στη Βενετία στην Εκκλησία του Νοσοκομείου του Ελέους, όπου ο διάσημος Antonio Vivaldi για όλη του τη ζωή αγωνίστηκε, δίδαξε και έδωσε το φως σε όλα τα έργα. Οι ερμηνείες του συνόλου στέφονται πάντα με τις καλύτερες κριτικές σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν πολλές συνεργασίες με σολίστες και μαέστρους: Pierre Amoyal, Ramin Bahrami, Lazar Berman, Pavel Berman, Fabio Biondi, Stanislav Bunin, Michele Campanella, Bruno Canino, Gautier Capuçon Giuliano Carmignola, Enzo Dara, Pietro De Maria, Claudio Desideri, Mariella απόκλιση, Enrico Dindo, Benedetto Lupo, Eva Mei, Cinzia Forte, Roberto De Candia, Diego Φασόλης Νικόλαος, Πάτρικ Γκαλουά, Bruno Giuranna και πολλοί άλλοι.

Στην Ελλάδα εμφανίζονται με το κουαρτέτο εγχόρδων τους, για πρώτη φορά και είναι ensemble in Residence της 2ης Διεθνούς Θερινής Μουσικής Ακαδημίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία της Ακαδημίας 6949305151 / 6944333401 / 6944208395 και στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, τηλέφωνο 24210.36992 και 24210.39594.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου