ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γκαλά από τους Οδηγούς

γκαλά-από-τους-οδηγούς-721700

Γκαλά με δημοπρασία έργων και αντικειμένων τέχνης πραγματοποίησε πρόσφατα το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Βόλου στο Roof Garden του Park Hotel. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι του Οδηγισμού. Περιμετρικά γύρω – γύρω η θέα του βουνού και της θάλασσας ήταν μαγευτική. Σύντομα έγιναν όλοι μαζί μια ευχάριστη παρέα και απήλαυσαν μια χαρούμενη ωραία βραδιά. Το δείπνο ήταν εξαιρετικό και η εξυπηρέτηση άψογη, όπως συνηθίζει να προσφέρει το Park Hotel.

Για το σκοπό της εκδήλωσης προσέφεραν διάφορα αντικείμενα και έργα τέχνης η Άννα Παπαγιάννη, ένα ζωγραφικό πίνακα της Μάρας Καρέτσου και έναν του John Levy, οι ζωγράφοι Μαργαρίτα Δουλκέρογλου, Θανάσης Ευσταθίου, Αιμιλία Κοτζαογλανίδου, Αγγελική Κούρκουλου, Πέτρος Μυλωνάς, Μαρία Παναγιωτοπούλου και Δημήτρης Σαράτσης από έναν ζωγραφικό πίνακά τους, η Λιλή Χιώτη Παπαεμμανουήλ μία από τις Αγιογραφίες της, η Κική Σιούφη τρία χειροποίητα στεφάνια Βεργίνας, τα καταστήματα Αλεξανδρίδης Gallery Κάπα, Elki, Ηλιόπουλος Βασίλειος, Καραμαρλής, Μόρφη Άννα-Σοφία και Πρίντσιπα Ζωή προσέφεραν αντικείμενα τέχνης, ενώ τέλος αντικείμενα τέχνης προσέφερε επίσης η Αννα Παπαγιάννη.

Συντονιστής της δημοπρασίας ήταν ο Σωτήρης Πολύζος. Όλα τα έργα έγιναν ανάρπαστα από τους φίλους του Οδηγισμού. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και το Έργο του Οδηγισμού.

Σημειώνεται ότι ο Οδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη και ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι ο επίσημος φορέας του παγκόσμιου Οδηγισμού στην Ελλάδα και αριθμεί 20.000 μέλη σε όλη τη χώρα. Για τη δράση του έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το Δήμο Αθηναίων και πολλούς Δήμους της χώρας μας για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξακολουθεί εδώ και 75 χρόνια να αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά και δραστήρια Τοπικά Τμήματα σε όλη την Ελλάδα και με την συγκεκριμένη διοργάνωση έκλεισε τον κύκλο των εκδηλώσεών του για τη φετινή χρονιά. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατασκηνώσεις των παιδιών, που είναι και το επιστέγασμα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Οδηγικής Χρονιάς. Η Κατασκήνωση του Κλάδου Αστεριών έγινε στον Άγιο Ανδρέα Φυτόκου από 28 έως 30 Ιουνίου. Η κατασκήνωση του Κλάδου Πουλιών θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 21 Ιουλίου στην Αμαλιάπολη, και του Κλάδου Οδηγών από 11 έως και 21 Ιουλίου στην Κέρκυρα. Η Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης της 1ης Ομάδας του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών θα πραγματοποιηθεί από 25 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου στο Σελά Κυπαρισσίας και από 2 έως 4 Αυγούστου στο Μέναλο, όπου και θα γίνει η Πανελλήνια Κατασκήνωση του Προγράμματος Human Act. Τέλος, η Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης της 2ης Ομάδας του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου στο Καστρί Αρκαδίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου