ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα Θερινής Μουσικής Ακαδημίας

πρεμιέρα-θερινής-μουσικής-ακαδημίας-722681

Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Anadolu (Τουρκία) σηματοδοτεί την έναρξη της Θερινής Μουσική Ακαδημίας που θα πραγματοποιηθεί με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και οργανώνει η beARTive υπό την αιγίδα του Δικτύου των Δημοτικών Ωδείων, το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Πανεπιστημίου Anadolu ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό να συμβάλλει δραστικά στις τέχνες. Με την πεποίθηση ότι στόχος μιας πανεπιστημιακής ορχήστρας είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για νέους μαέστρους, σολίστες και συνθέτες, προσπαθεί μέσα από τον πρόγραμμά της να προσφέρει συνθήκες για την επίτευξη του στόχου αυτού. Η Ορχήστρα έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιτυχημένων προγραμμάτων και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους τραγουδιστές και μαέστρους και στηρίζοντας τα πρώτα τους βήματα. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες εκδηλώσεις σε: Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Εσκισεχίρ, έχει συμπράξει μαζί με την Φιλαρμονική των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Anadolu για τον εορτασμό των 125 χρόνων από τη γέννηση του Ατατούρκ, στην Κοιλάδα της Φρυγίας για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Πανεπιστημίου Anadolu, στην Κολωνία (Γερμανία). Εκτός από τα τακτικά της μέλη, η ορχήστρα αποτελείται και από μέλη και φοιτητές του Κρατικού Ωδείου του Πανεπιστημίου Anadolu.

Η συναυλία με τίτλο «In love with life: Balkans» θα κλείσει την περιοδεία της Ορχήστρας στα Βαλκάνια. Η ορχήστρα συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Σινάχ Ασκίν υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χακάν Σενσού. Ο κύκλος συναυλιών στο πλαίσιο της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου. Συναυλίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η 2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως και τις 21 Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να παρακολουθήσουν ποικίλες και πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, αλλά και να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς. Κατά την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν Θερινά Σεμινάρια, καθώς επίσης και Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί. Συμμετέχουν 53 Διδάσκοντες από 20 Δημοτικά Ωδεία, αλλά και δύο Ανώτατα Ιδρυμάτων του Εξωτερικού (Yasar University – Τουρκία, Conservatorio di Verona – Ιταλία). Επίσης, για πρώτη φορά θα υπάρχουν δύο σύνολα in Residence (I Virtuosi Italiani – Ιταλία, Idée Fixe Ensemble – Ελλάδα).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία είναι η «βιτρίνα» του ουσιαστικού εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου που συντελείται στα Δημοτικά Ωδεία. Είναι πρότυπο ομαδικής δημιουργίας με τη δική της δυναμική, που συμβολίζει την επίμονη προσπάθεια για ψυχική και πνευματική ανάταση. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει υπέροχους μουσικούς και εξαιρετικά νέα ταλέντα. Απουσιάζει όμως το πλαίσιο που θα στηρίξει και θα προβάλει όλο αυτό το υλικό.

Η 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία υποστηρίζεται διοργανωτικά από την BeArtive.

Πληροφορίες δίνονται στο http://summermusicacademy.blogspot.gr/ στην Γραμματεία της Ακαδημίας, 6949305151, 6944333401, 6944208395 και στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Μεταμορφώσεως 1, Βόλος, τηλ : 24210.36992 και 24210.39594.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου