ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Συναυλία Ακρόασης»

συναυλία-ακρόασης-724288

Μια ξεχωριστή συναυλία, μια συναυλία όπου το κλασικό συναντά το σύγχρονο και το παλιό αναμειγνύεται με το καινούργιο, θα δοθεί σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, με τη σύμπραξη του τμήματος Μονωδίας και του τμήματος Ελληνικού Σύγχρονου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου. Η συναυλία αυτή έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς είναι συναυλία ακρόασης, αποτελεί δηλαδή μέρος της διαδικασίας των εξετάσεων για τους σπουδαστές που μετέχουν.

Τα δύο τμήματα, Μονωδίας και Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού, με κοινό συντελεστή την καθηγήτριά τους Αναστασία Μπάρδα, στοχεύουν στην προσέγγιση της Μουσικής μέσα από τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών, τραγούδια του Μουσικού Θεάτρου, τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο και έχουν καταξιωθεί από το κοινό. Στο πρώτο μέρος της κοινής συναυλίας, το τμήμα Μονωδίας θα αποδώσει τραγούδια των Κατσίνι, Σούμπερτ, Μότσαρτ, Σακελλαρίδη και άλλων, ενώ στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το τμήμα Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού θα αποδώσει αποσπάσματα των μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας», «Καμπαρέ» και «Happy End» του Κουρτ Βάϊλ καθώς και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα, της Αντέλ και των Εβανέσενς. Θα αποδώσουν επίσης έργα των Μ.Χατζιδάκι από το «Μεγάλο Ερωτικό» και την «Οδό Ονείρων» και του Μ.Θεοδωράκη από «Για την Ελένη» και «Άξιον Εστί» καθώς σύγχρονων δημιουργών όπως του Στ.Κραουνάκη και των αδελφών Κατσιμίχα.

Στη συναυλία θα τραγουδήσουν οι σπουδαστές από το τμήμα Μονωδίας: Ανδρομάχη Ευαγγελινού, Αγγελική Πατακιούτη, Εμμανουέλα Ρέππα, Όλγα Τσεργή. Από το τμήμα Ελληνικού Σύγχρονου τραγουδιού θα τραγουδήσουν οι σπουδαστές: Ελένη Αντωνιάδου, Αναστασία Δημουλάκη, Στέφανος – Μάριος Εμμανουήλ, Νικόλας Ευαγγελινός, Φώτης Κουρεμένος, Ιωάννα – Μαρία Λαζάρου, Ιωάννα Τζέτζη. Στο πιάνο θα συνοδεύουν οι καθηγήτριες πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ελένη Βελέντζα και Κάτια Τζιουμάκη.

Η «Συναυλία Ακρόασης», εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς που έγινε κατά τη διάρκεια της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς, έχει την ιδιαιτερότητα της συνάντησης «επί σκηνής» σπουδαστών που ακολουθούν και υπηρετούν διαφορετικά είδη μουσικής. Η συνάντηση αυτή δίνει τη δυνατότητα αλλά και την ευχαρίστηση να προσεγγίσουν οι σπουδαστές είδη μουσικής που δεν επέλεξαν και να κατανοήσουν κυρίως ότι η Μουσική είναι κοινός τόπος αντίληψης και δράσης. Η συναυλία είναι ανοικτή για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου