ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μελωδική σύμπραξη

μελωδική-σύμπραξη-725262

Με μια ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας. Θα ενώσουν για πρώτη φορά τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής». Η μουσική αυτή συνύπαρξη προέκυψε με πρωτοβουλία του νέου μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βόλου Βασίλη Τασούδη, ο οποίος διαμόρφωσε και ενορχήστρωσε ειδικά το πρόγραμμα για παιδικές φωνές.

Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα, τραγούδια της νεότερης γενιάς, τραγούδια που οι νέοι αγαπούν θα αποδώσει η Φιλαρμονική Βόλου υπό τη διεύθυνση του Β. Τασούδη και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Βόλου υπό τη διεύθυνση της Αναστασίας Μπάρδα. Η επιλογή έγινε σε συνεργασία των δύο μαέστρων που διάλεξαν τραγούδια των Δ. Σαββόπουλου και Λ. Μαχαιρίτσα αλλά και των Scorpions και Qween καθώς και της Αντέλ, δίνοντας το στίγμα προσέγγισης της σύγχρονης μουσικής από τη Φιλαρμονική Βόλου και τη διάθεση προσέγγισης όλων των γενεών.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με ιστορία και δράση 100 χρόνων, παραμένει πιστή στο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την ομάδα «Plenty Projects» και το Δήμο Βόλου. Πρόθεση των μουσικών αλλά και του μαέστρου της Φιλαρμονικής Βόλου είναι η συνέχιση του σπουδαίου έργου και της ιστορίας της με τον εμπλουτισμό και διεύρυνση του ρεπερτορίου για την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει. Από την πλευρά της η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, με συνεχή καλλιτεχνική παρουσία αυτήν την εκπαιδευτική χρονιά, αποδεικνύει στην πράξη τη διάθεση για εξωστρέφεια που προωθεί η διευθύνουσα Αναστασία Μπάρδα, με αποτέλεσμα τη ενθάρρυνση των παιδιών και των γονιών τους καθώς και την ανταπόκριση του μουσικόφιλου κοινού.

Η συναυλία της Φιλαρμονικής Βόλου και της Παιδικής Χορωδίας του Δ.Ω.Β. περιλαμβάνει τη σύμπραξη της σοπράνο Τζένης Χατζηδήμου που θα αποδώσει τραγούδια του Φρ. Σινάτρα και Λ. Άμστρονγκ καθώς και του Στέφανου – Μάριου Εμμανουήλ και της Ιωάννας Λαζάρου, σπουδαστών του τμήματος Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Βόλου με καθηγήτρια την Αναστασία Μπάρδα. Στόχος, εξάλλου, της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, εκτός της μεγάλης συμμετοχής παιδιών και της ανταπόκρισης που απολαμβάνει από το κοινού, είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων της.

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου απαρτίζεται από τους μαθητές: Μαρία Αγριγιάννη, Μελίνα Αγριγιάννη, Μαρία Αδαμοπούλου, Ελένη –Χριστίνα Αποστολία, Φαίδων Αναστασιάδης, Μαρία Αυγέρου, Ελένη Βασιλείου, Ανθή Βαριάμη, Μίλβα Βόντζου, Παρασκευή Γεωργακλή, Ελένη Γεωργακλή, Φωτεινή Γούναρη, Λεμονιά Γυαλίδη, Μυρτώ Δημητρακοπούλου, Δήμητρα Δημητρίου, Εβελίνα Δημητρίου, Νεφέλη Ζησιμάτου, Μαρία Θωμοπούλου, Αγγελική Καζανίδη, Ελευθερία Καραγιάννη, Μαίρη Καραπέτσα, Βάσια Καρδακάρη, Ελισάβετ Κατσιφού, Ιωάννα Κατσούρα, Στεφανία Λίγκου, Αριάδνη Ματθιοπούλου, Ναυσικά Ματθιοπούλου, Ακριβή Μαυρομάτη, Αγορίτσα Μαυρομάτη, Δημήτρη Μίγκο, Θανάση Μίγκο, Ντίνα Μίγκου, Φωτεινή Μπένη, Πρόδρομο Νάση, Βασιλική Νικολιάδη, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Όλια Ρίζου, Εύα Ρίζου, Βασιλική Σακκελιάδη, Δέσποινα Σγατζή, Σοφία Σιαμαντάνη, Μάγδα Σίλελη, Χαρά Σμπόρου, Λαμπρινή Τζατζάνη, Κυβέλη Φωτεινάκη, Γιάννη Χατζηγεωργίου, Χαριτώ Χατζηνικολάου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας στην παραλία του Βόλου και, όπως όλες οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής», είναι δωρεάν για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου