ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτή μουσικής στο Βόλο

γιορτή-μουσικής-στο-βόλο-725440

Θεσμό πανελλαδικής εμβέλειας αποτελεί η Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής, που ανοίγει σήμερα αυλαία στο Βόλο, γεμίζοντας με ποικιλόχρωμους ήχους διάφορα σημεία της πόλης, έως τις 22 Ιουνίου. Περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς στις δεκατέσσερις συνολικά εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα Plenty Projects και το Δήμο Βόλου – Διεύθυνση Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε Μαγνησίας και Β. Σποράδων). Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή της Μουσικής υπόσχεται να μεταφέρει τους φιλόμουσους έξω στους δρόμους της πόλης, σε κεντρικούς πεζόδρομους και πλατείες, με ένα πρόγραμμα ανοικτών εκδηλώσεων που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

Με αφορμή την σημερινή επίσημη πρώτη του φετινού κύκλου, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, αναλύοντας τα επιμέρους δεδομένα της φετινής διοργάνωσης. Ο υπεύθυνος συντονισμού Νίκος Μπαρμπάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές δράσεις και καινοτόμες προτάσεις, που πραγματοποιούνται χάρη στην συνεισφορά των τοπικών φορέων και την συμμετοχή του κοινού». Ο ίδιος χαρακτήρισε «φιλόδοξο εγχείρημα» την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που υλοποιείται «χωρίς μεγάλα μπάτζετ, χάρη στην συνδρομή και συμμετοχή πολλών ανθρώπων» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Παντσάς, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό που μετράει επτά χρόνια και φέτος εμπλουτίζεται με περισσότερα στοιχεία, και άλλες μορφές τέχνης, καθώς εξακτινώνεται σε διάφορα σημεία της πόλης». Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι «πρόκειται για μια υπαίθρια γιορτή, που πραγματοποιείται με ελάχιστο κόστος και την υποστήριξη όλων».

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης τόνισε από την πλευρά του ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αφιερώνει ένα σημαντικό κονδύλι σε ετήσια βάση, προκειμένου να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τις πολιτιστικές δράσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή μας. Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «είναι αναγκαίο να υποστηρίζουμε τις ανιδιοτελείς προσπάθειες που προάγουν τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας».

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχει για πρώτη φορά το «Κοινό των Μαγνήτων» που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες που διακρίνονται διεθνώς. Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέστη η γραμματέας του «Κοινού των Μαγνήτων», Σοφία Βερμέουλεν – Ζαφραντζά, η οποία αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην προσφορά των μελών του συλλόγου, τα οποία ζουν σε όλο τον κόσμο. Η κ. Ζαφραντζά παρουσίασε τα μέλη του Κοινού των Μαγνήτων που θα συμμετάσχουν στην φετινή γιορτή της μουσικής και έχουν διεθνή καριέρα και περγαμηνές, όπως η Ρίαννον Μόργκαν που ασχολείται με το χορό και εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και η Ιώ Λε Μολέρ Μόκκα, που ασχολείται με την μουσική, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την φιλοσοφία της διοργάνωσης, με κύρια έμπνευση τη μουσική αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις και εμπνευσμένα happenings με ποικίλες τέχνες, η ομάδα συντονισμού των τοπικών δράσεων Plenty Projects συνδέει ντόπιες ομάδες και καλλιτέχνες με Έλληνες επισκέπτες και, φυσικά, το φιλόμουσο κοινό. Όπως επεσήμανε μάλιστα ο κ. Μπαρπάκης «υπάρχει ποικιλομορφία επιλογών για όλες τις ηλικίες και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στους χώρους όπου θα φιλοξενηθεί».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου